Petak, 04 Srpanj 2014 11:21

Prva predsjednica Ljilja Bešlić

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

OSNIVAČKA SKUPŠTINA ZAJEDNICE ŽENA HDSSB ZA GRAD PLETERNICU  -

PLETERNICA – Gradski odbor HDSSB Pleternica inicirao je osnivanja Zajednice žena za pleterničko područje, kao jednu od organizacijskih jedinica značajnijeg političkog aktiviranja žena. Za prvu predsjednicu izabrana je Ljilja Bešlić, za njene zamjenice Nada Josipović i Ivanka Gudelj, a tajnicu Željka Rumbočić.
IMG 2932- Žene se moraju aktivnije uključiti u rješavanje problematike, svoje obitelji i lokalne zajednice a tako i u politiku. Danas ta rodna ravnopravnost nije u potpunosti zadovoljena, a zastupljenost žena u tijelima lokalne samouprave je znatno manja nego zastupljenost žena. Za to se žene moraju izboriti svojom aktivnošću – istakla je Josipa Miličević, predsjednica GO HDSSB Kutjevo i predsjednica Gradskog vijeća Kutjeva, te dala punu podršku ženama Pleternice, od kojih nakon organiziranja očekuje i veću političku aktivnost.
Organizaciju Zajednice žena u velikom broju pozdravili su i njihove muške kolege iz HDSSB-a cijele požeško-slavonske županije, općinski i gradski predsjednici, dr. Dražen Đurović, predsjednik ŽO HDSSB-a i saborski zastupnik, Igor Češek, saborski zastupnik HDSSB-a, Dragan Vulin, zamjenik župana osječko-baranjske županije, Stjepan Ribić, predsjednik uprave Razvojne agencije OBŽ.