Srijeda, 04 Lipanj 2014 22:11

Predrag Livak dao ostavku na članstvo u upravi Hrvatske poljoprivredne komore

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Zbog neslaganja s radom Predsjedništva i Upravnog odbora

 POŽEGA - Predsjednik Županijske poljoprivredne komore Požeško-slavonske županije i član Upravnog odbora Hrvatske poljoprivredne komore Predrag Livak iz Požege podnio je ostavku na te dužnosti zbog neslaganja s radom nekih članova Predsjedništva i Upravnog odbora vezano uz prijedlog novog statuta Komore i vezano uz način evidentiranja sjednica Upravnog odbora s kojim se ne slaže te zbog neovlaštenog uključivanja u rad UO HPK osoba koje nisu članovi tijela.
 - Ono o čemu Upravni odbor odlučuje može se provoditi na prijedlog ili predsjednika, ili predsjedništva Komore, što dovodi u pitanje dignitet i potrebu postojanja Upravnog odbora HPK, a kao održane sjednice Upravnog odbora vodile su se i one na kojima nije bilo kvoruma, što smatram nedopustivim i protustatutarnim ponašanjem. Ostavkom želim pokazati kako ne pripadam u veliki dio članova UO koji namjerno stvaraju podjele među poljoprivrednicima zbog svojih osobnih i sitno politikantskih interesa, te smatram kako osobni i krupno politikantski interesi postoje kod osoba koje nisu članovi  UO HPK – tvrdi Livak u svojoj pisanoj ostavci, koji smatra da i ostali članovi UO trebaju podnijeti ostavke ako se ne smatraju dijelom koji namjerno stvara podjele među poljoprivrednicima zbog svojih osobnih i sitno politikantskih interesa i ako nemaju osobne interese unutar Komore, a koji nemaju veze s poljoprivredom.
Predrag Livak nije na poziv novinara redakcije tjednika KRONIKA požeško-slavonska htio dodatno komentirati svoju odluku o ostavkama. - Sve što sam imao kazati, kazao sam u ostavci upućenoj u HPK i nemam potrebu ništa više obrazlagati. Kako više nisam član Upravnog odbora Hrvatske poljoprivredne komore i predsjednik Poljoprivredne komore Požeško-slavonske županije, smatram se osobom koja nije ovlaštena davati izjave i molim vas da uvažite ovu činjenicu, kao i činjenicu da o svojoj ostavci nisam obavijestio nikoga iz bilo kojeg medija pa tako ni vas – rekao je Livak na upit novinara te dodao da je podnio ostavku i na dužnost glavnog tajnika Hrvatskog seljačkog saveza te da tim činom želi izbjeći sve eventualne optužbe vezane uz osobne interese. - Također bih želio da se određeni članovi Predsjedništva HPK pismenim putem očituju kako u Komori nemaju osobnih i poslovnih interesa i da prema tome postupe – zaključuje Livak.
Željko Jakopović, predsjednik ŽO HSS čiji je član Predrag Livak i obavlja funkciju tajnika HSS-a, istakao je da je Livak zaista preopterećen funkcijama, te da je odlučio da tamo gdje ne može znatno doprinijeti svojim angažmanom da se povuče. Inače Livak je aktivan i u brojnim udrugama, predsjednik je planinara HPD Sokolovac, aktivan u Gljivarskom društvu Požega, a profesionalno obavlja funkciju glavnog nadzornika u Javnoj ustanovi za zaštićena područja Požeško-slavonske županije.