Ponedjeljak, 24 Travanj 2017 09:55

Izradili mural pastoralne scene Doručak na travi

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

LIKOVNA RADIONICA POŽARTA U DOMU ZA ODRASLE LJESKOVICA -

LJESKOVICA – Udruga PoŽart je nastavila provođenje svog projekta likovnih radionica u Domu za odrasle osobe u Ljeskovici, pod nazivom "Doručak na travi", koji se sastoji od nekoliko radionica. Na ovoj 3. radionici, ostvarena je i suradnja s kreativnom radionicom KRUG požeške Gimnazije, a sve uz potporu Županije požeško-slavonske.

- Likovne radionice u Domu za psihički bolesne osobe imaju za cilj propitivanje predrasuda koje nam nameće okolina i društvo prema svemu i svima koji se ne uklapaju u prosjek i zadane okvire. Druženjem kroz umjetnost i kroz zajedničke aktivnosti i provođenje slobodnog vremena proaktivno možemo djelovati protiv ksenofobije, ravnodušnosti, nezainteresiranosti za ljude i procese u društvu – ističe voditeljica Snježana Mekić Delić.

Gimnazijalci su skupili i darove za stanovnike Doma u Ljeskovici, a u sklopu akcije Kukice dobrote. Gimnazijalci su uz pratnju terapeuta i ravnateljice Rade Matoš obišli dom, pričali i družili se sa stanovnicima doma, a PoŽart je obišao svoje stare poznanike koji vole slikati, crtati i slobodno vrijeme provode u prostoriji za slobodne aktivnosti.

- Pokazali su nam nove slike, recitirali svoje pjesme, vesele se ponovnom zajedničkom druženju. Na velikom zidu u prostoru Doma radili smo na velikom muralu sa scenom Doručak na travi. Mural je dobio osnovne konture, površIne su pokrivene bojama, a sljedeći put ćemo raditi na nijansama, likovima ljudi, životinja, te na postavljanju pastoralne scene Doručak na travi. Vjerujemo da će mladi koji su s nama bili i dalje širiti empatiju, otvorenost i interes prema raznolikosti ljudi, sudbina i života koji nas okružuju – dodaje voditeljica Snježana Mekić Delić.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska