Banner 750x94 autoservis gavran

    cerada 7x1 autoservis gavrann

Breadcrumbs

Utorak, 25 Travanj 2017 09:29

Od glazbe, recitacija, plesa, pa sve do priča, skečeva, filma i bećaraca

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NOĆ KNJIGE U HRVATSKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI PLETERNICA -

PLETERNICA – Međunarodnu manifestaciju „Noć knjige 2017.“ održala je i Hrvatska knjižnica i čitaonica Pletrernica u prostorijama na oba kata. Bilo je tu pregršt događanja, a sve je započelo u 18 sati s programom za najmlađe. Okupljenu djecu u dvorani pozdravio je ravnatelj knjižnice Franjo Novak, a u nastavku su zasvirali učenici Lea Ralašić i Marko Šarić na gitarama meksičku narodnu. Učenice 7. i 8. razreda priredile su scensku igru Vjeronaučna olimpijada i scensku igru Moj grad.

Najmlađi iz Dječjeg vrtića Tratinčica recitirali su stihove o knjizi, Društvo naša djeca Pleternica održali su kazališnu radionicu Vidim – Činim s temom Svijet kroz dječje oči, dok su učenici glazbene škole Davor Bobić i Klara Cerovac izveli bugarski ples. Uz Priče za laku noć i igrani film Čudesne zvijeri završio je program za djecu.

U programu za odrasle koji je započeo u 20 sati sudjelovali su KUD Orljava Pleternica, mala skupina, Pleternički čoraci su izveli nekoliko scenskih prikaza, od Trenkove kuharice do Madam Clicqut i gospođa iz vikleraja. Odrasla skupina KUD Orljava izvela je prikaz tradicije Pokladnog jahanja te Bećarac. Bećarci su se pjevali iz brošure koju je pripremio KUD Orljava.

Tekst/foto: Vladimir Protić