Ponedjeljak, 04 Veljača 2019 09:31

Na „Zlatni glas zlatne doline“ stižu pjesme iz susjednih država

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POČELE PRIPREME ZA OVOGODIŠNJI 45. KAPTOLAČKI FESTIVAL -

KAPTOL – Natječaj za slanje novih pjesama za 45. festival „Zlatni glas zlatne doline 2019.“, koji se održava 10. svibnja u dvorani kaptolačkog Vatrogasnog doma traje je do 20. ožujka, a već pristižu nove još neobjavljene skladbe. Pripreme za tu glazbenu priredbu, koja svake godine diže organizacijsku razinu i donosi tamburaške pjesme po ukusu ljubitelja tamburaške glazbe, u veliko traju.

Organizator je općina Kaptol u suradnji sa Udrugom za glazbu i pisanu riječ „Pan press“ iz Požege, a Kaptolčani su prije nekoliko godina zaštitili ime i vizualni identitet festivala. Od 2009. godine na festivalu se izvode nove do tada neobjavljene pjesme. Medijski pokrovitelj festivala je Kronika požeško-slavonska, te još petnaestak medija uključujući i televizije.

- Uz ovogodišnji jubilej 45 godina od održavanja prvog festivala i 10. godine njegove koncepcije sa izvođenjem novih pjesama novost je da će on imati međunarodni karakter jer će nastupati izvođači iz susjednih država – kazao nam je predsjednik Organizacijskog odbora Mile Pavičić, načelnik općine Kaptol.

Dogovoreno je, što se već i ostvaruje jer pristižu pjesme, da na „Zlatnom glasu zlatne doline 2019.“ nastupe sa svojim pjesmama izvođači iz Bosne i Hercegovine, te Srbije tj. s područja Vojvodine, a po izričaju će to biti skladbe bliske koncepciji priredbe uz naglasak na tamburaške pjesme s primjesom starogradskog ili narodnog zvuka ovih prostora.

Usporedo sa takvim aktivnostima dogovara se i šire medijsko praćenje festivala s posebnim naglaskom na TV stanice. Uz dosadašnjih više od deset televizija iz Hrvatske, te Bosne i Hercegovine, ove će se godine taj broj povećati posebice u Vojvodini.
Kako smo pisali ove godine bit će objavljen redovan festivalski album sa dvadesetak novih pjesama, ali i još jedan album sa isto toliko skladbi izvedenih otkada je krenulo izvođenje vlastitih skladbi za ovu priredbu. Bit će to pobjedničke pjesme, te one koje su najviše zaživjele među slušateljima i u eteru radio-postaja.