Nedjelja, 22 Rujan 2019 10:32

Održan 4. Agrotour Slavonija na Trgu sv. Trojstva

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA–Na subotnjem lijepo osunčanom Trgu sv. Trojstva održan je 4. po redu Agrotour Slavonija, Sajam poljoprivrede i turizma na koji se odazvalo 35 izlagača. najveći je to broj do sada koji pokazuje da sajam napreduje, ali i potrebu organizacije ovakvih sajmova u ruralnim i gradskim sredinama. Sve veći broj je poljoprivrednih gospodarstava i OPG-ova koje se ozbiljno bave proizvodnjom hrane ali i turizmom u smještaju i prehrani turista.

Sve izlagače i brojne posjetitelje koje je lijep i sunčani subotnji dan privukao na Trg sv. Trojstva, pozdravili su ispred organizatora, vlasnik Poljoprivredne TV ThomasHeinz Pandžić, predsjednik HGK Požega Luka Balenović, zamjenik gradonačelnika Požega Ferdinand Troha, zamjenik požeško-slavonskog župana za gospodarstvo Željko Jakopović i potpredsjednika Poljoprivredne komore, Antun Vrakić. Svi govornici su istakli da imamo jako puno prostora u razvoju poljoprivrede, jer svake godine proizvodimo sve manje unatoč velikim poticajima koji se ulažu u poljoprivredu. Danas Hrvatska proizvodi samo 40-tak posto svojih potreba za hranom, što je zaista poražavajuće. Na papiru imamo zaista veliki broj, gotovo 200 tisuća OPG-a, najviše ih je samo zbog poticaja, a zapravo se proizvodnjom bavi samo 40 tisuća OPG-ova. Čestitali su svima koji su tu proizvodnju održali, unapređuju je i na ovakvim sajmovima izlažu i nude za prodaju.

Organizator Sajma je za posjetitelje pripremio i nagradnu igru, te zabavni dio u kojemu su sudjelovali tamburaši De Gotho, KUD Bektež iz Bekteža i zbor Doma za starije osobe Požega.