Utorak, 26 Rujan 2017 09:30

Trideset maratonaca trči 5. Memorijalni maraton do Kamenske

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

26. OBLJETNICA PRVE VOJNO-REDARSTVENE AKCIJE -

KAMENSKA – U organizaciji HVIDR-e i ove godine se trči peti po redu Memorijalni maraton od Trga 123. brigade do spomen obilježja u Kamenskoj u dužini od 24 kilometra, a trči oko 30 maratonaca i pet maratonki iz Požege, Našica, Slavonskog Broda i Zagreba. Sjećanje je to na događaje 26. rujna 1991. godine kada su u akciji oslobađanja naselja Kamenska, Mijači i drugih svoje živote izgubili Drago Mindum, Nikica Mandušić, Mihovil Vojnić, Branko Terzić, Ivica Zovko, Igor Zalar, Dragan Jajić, Marko Garić, Jozo Jelić i Marko Marić. Kod spomen obilježja 123. brigade počast su došli odati i maratonce ispratiti požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, požeški gradonačelnik Darko Puljašić, predstavnici vojske, policije, udruga proisteklih iz Domovinskog rata i dr.

- Okupili smo se kako bi na prigodan način obilježili prvu oslobađajuću Vojno-redarstvenu akciju na području Požeštine ali i Hrvatskoj - rekao je Tomo Vrhovac, predsjednik požeške HVIDR-e posebno se zahvalivši maratoncima na odazivu.

Zahvalu maratoncima uputio je i požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je naglasio kako se događanja iz povijesti ne smiju zaboravljati te da se one mlađe generacije moraju s njom upoznavati kako bi znali što je bilo i što se događalo. Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević se također zahvalio maratoncima koji će svojim suborcima i prijateljima na svoj način odati počast i dužno poštovanje.