Ponedjeljak, 19 Lipanj 2017 13:27

Za vikend u Pleternici Međunarodni konjički turnir, najveći u Hrvatskoj

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

KONJIČKI KLUB PLETERNICA NAJAVIO TRODNEVNI KONJIČKI TURNIR -

PLETERNICA – Ovog vikenda, od petka 23. lipnja, do nedjelje 26. lipnja na pleterničkom Hipodromu održava se Međunarodni konjički turnir, po prvi puta u Hrvatskoj na razini CAI turnira s tri zvjezdice. Organizator je Konjički klub Pleternica uz pokroviteljstvo grada Pleternice i Požeško-slavonske županije. Ovaj turnir organizira se već nekoliko godina, a dobiva iz godine u godinu sve veći status.

- Naš konjički turnir plasirao se i na međunarodnu scenu, gdje kotira vrlo dobro, uz činjenicu da je najjači konjički turnir od svih koji se održavaju u RH, pa i u jugoistočnoj Europi, posebno po pitanju zaprega.Traje tri dana, a započinje Dresurnom utakmicom u petak od 14 sati u kojima zaprege raznim tempom vožnje, korak, kas, stoj, savladavaju prepreke,. U subotu od 15 sata je Maratonska utakmica u kojoj zaprege prelaze dionicu od 10 km, a nakon toga savladavaju sedam čvrstih prepreka, koje traže maksimalnu koncentraciju, konja, vozača i posade u zaprezi. Po prvi puta uvode se i neke nove prepreke, koje donose nove dimenzije zahtjevnosti. U nedjelju od 14 sati održava se Utrka preciznosti, vožnja između čunjeva. Novo je ove godine da imamo i pony kategoriju po prvi puta, a mađarska reprezentacija će ujedno imati i svoje kvalifikacijsko natjecanje za svjetsko prvenstvo u toj kategoriji. Inače pleternički konjički turnir je kvalifikacija za ostala konjička natjecanja, pa i svjetsko prvenstvo, jer sudjeluju natjecatelji iz Slovenije, Mađarske, SAD, Srbija i Hrvatska – istakao je tajnik kluba Domagoj Katić na tiskovnoj konferenciji najave velikog događanja za Pleternicu. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan, a za djecu i besplatno jahanje.

Uz konjički turnirTuristička zajednica grada Pleternica pripremila je niz popratnih događanja, od Sajma gospodarstvenika Pleternice, do Sajma udruga, na kojemu će sve udruge prezentirati svoj rad. Lovačke udruge kuhat će slavonski čorbanac od divljači koji će se prodavati u humanitarne svrhe. U nedjelju će se proglasiti i najljepša okućnica po natječaju TZ grada Pleternica, najavila je direktorica TZ Marija Šarić.

19243400 1888508048066222 9155893416721446017 o