Ponedjeljak, 19 Lipanj 2017 11:22

Novi predsjednik Mirko Stilinović

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA KUD-a „POŽEŠKA DOLINA“ -

POŽEGA – Proteklog tjedna održana je Izborna skupština KUD-a „Požeška Dolina“ u prostoru OŠ "Dobriša Cesarić".

Zbog vrlo skromnog godišnjeg proračuna i činjenice da i nakon osam godina rada nemaju adekvatan prostor odlučili su Skupštinu održati zatvorenu za javnost. Tridesetak prisutnih članova upoznali su s točkama dnevnog reda te radom društva u proteklom razdoblju.

KUD Požeška dolinaKUD Požeška Dolina redovito se u svom radu odaziva na sva događanja u gradu i županiji pa i šire (Velika, Biškupci, Brestovac, Pleternica, Vetovo, Zadubravlje, Slavonski Brod), a nastavljaju suradnju sa Zajednicom kulturnih udruga na Kulturnom mozaiku, te su aktivni sudionici požeškog Aurea festa.

- Izuzetno smo ponosni na uspjeh dramske sekcije koja se predstavila na državnoj smotri u Pazinu i međunarodnoj smotri kazališnih amatera u Slavonskom Brodu, s dramsko-scenskim prikazom pod nazivom Jamac. Organizatori smo smotre dramskih pučkih igrokaza, koja će se ove godine održati 28. listopada. Uspostavljena je i izuzetno dobra suradnja s malim zborom Katoličke osnovne škole u Požegi i definiran je program za gostovanje u Austriji, koji je realiziran ove godine u ožujku. Uz sve poteškoće na koje smo nailazili tokom godine, mislimo da je protekla godina za naše Društvo bila uspješna. Uvijek se može bolje, a tome trebamo težiti svi - zaključila je Snježana Potočnjak, predsjednica, na kraju svog mandata.

Pohvale za rad Društva u protekloj godini izrekli su Ivo Abibović voditelj dramske, te Ana Vinković voditeljica plesne skupine, kao i pojedini članovi, s napomenom da je ljestvica visoko podignuta, a za svoj dosadašnji doprinos u radu prigodnim poklonima su nagrađeni Snježana Potočnjak, Ana Vinković i Ivo Abibović. 

Izabrano je i novo rukovodstvo, a novoizabrani predsjednik KUD-a „Požeška dolina“ Požega je Mirko Stilinović, a njemu će u radu pomoći članovi Upravnog odbora: Anita Raguž, Tanja Zeba, Ljuba Katranček, Vlado Klanfar, Snježana i Damir Potočnjak.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska