Ponedjeljak, 24 Travanj 2017 19:03

Sretan vam Uskrs uz „Aleluja, zvone rajski dvori“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

USKRSNI KONCERT POŽEŠKOG DJEČJEG VRTIĆA SV. LEOPOLD MANDIĆ -

POŽEGA – Sretan vam Uskrs, uglas je čestitalo stotinjak djece Dječjeg vrtića sv. Leopolda Mandića, koji su u župnoj crkvi sv. Leopolda Mandića održali Uskrsni koncert, na mladi Uskrs. Odgojne grupe Suncokreti, odgojna skupina Montesori, Smajlići, skupina za rano učenje engleskog jezika, Zvjezdice, Leptirići, Prijatelji, Iskrice, koji su skupina s najviše predškolaca, sa svojim odgojiteljicama su priredili 8 točaka nastupa s pjesmama, a za to su dobili burni pljesak potpuno popunjene crkve, od roditelja, braće i sestara, djedova i baka, rodbine i prijatelja.

- Večeras imamo Uskrsni koncert kao čestitku svim roditeljima, djedovima i bakama. Djeca pjevaju uskrsne pjesme i jednu molitvu, a nastupit će svi, osim najmlađe jasličke skupine, oko 100-njak djece i 10 odgojiteljica. Ovo je naš tradicionalni koncert, koji smo prije organizirali u dvorištu vrtića. On je povezan s Uskrsom i proljećem, pa smo odlučili organizirati ga i postaviti na svečanije mjesto, ovdje u crkvi gdje ga može slušati i daleko veći broj posjetitelja – istakla je ravnateljica Ružica Franić zadovoljna velikim odzivom djece i roditelja.

Mi smo jedini vjerski vrtić u cijelom našem okruženju, jer slijedeći vjerski vrtić nalazimo u Đakovu. Naš program je katolički vjerski program za predškolsku djecu. Po tome smo specifični i to nas razlikuje od svih dječjih vrtića. I ovaj Uskrsni koncert je jedinstven jer ga organizira samo naš dječji vrtić – istakla je ravnateljica Franić koja se zahvalila i orguljašici župne crkve Ani Komarić koja je stalno s njima, sudjelovala je u pripremi koncerta i prati ih na klavijaturama. 

Djeca su u velikom zboru otpjevala Aleluja, zvone rajski dvori, Gospod je uskrso, O, daj mi, daj svoju ruku, Recitacija Pitao sam boga u kojemu svaka odgojna grupa ima svoje pitanje koje upotpunjuje i pokretima, Isuse – Emanuel, Tko je kralj cijelog svijeta, Isus me voli, Aleluja, osvanuo je dan i Uskrs, plesna koreografija. Na kraju su svi ponovno otpjevali Aleluja, zvone rajski dvori a pozvali su i sve roditelje i posjetitelje da im se pridruže u napjevu i radosnom ozračju.

Tekst/foto: Vladimir Protić