Četvrtak, 13 Travanj 2017 12:33

Četvrtak na požeškoj tržnici: „Oku ugodno – nepcu ukusno“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KOMUNALAC POŽEGA ZAVRŠIO POTREBNA ULAGANJA U POŽEŠKU TRŽNICU ŽELEĆI VRATITI TRADICIJU KUPOVANJA DOMAĆIH NAMIRNICA UPRAVO NA TRŽNICI -

POŽEGA – Želeći vratiti nekadašnju vrevu, stotine štandova i tisuće kupaca na požešku tržnicu Komunalac Požega d.o.o. je ovih dana završio s uređenjem vanjske fasade, sanitarnih prostorija, krovišta i unutarnjim uređenjem, popravljanje tehničkih uvjeta rada. Ukupno se uložilo preko 100 tisuća kuna vlastitih sredstava i tržnicu dovelo do statusa, „oku ugodno“. Posebno se radilo i na povećanju broja zakupaca klupa i štandova kako bi se povećala i ponuda domaće hrane, proizvoda OPG-ova, a posebno hrane koja dolazi na tržnicu direktno s polja, kako bi se dovelo do „nepcu ugodno“.

Akcija promocije novog izgleda i sadržaja požeške tržnice tako se provodila pod nazivom cijele akcije „Četvrtak na požeškoj tržnici: Oku ugodno – nepcu ukusno“, o kojoj je direktor Komunalca, Anto Bekić rekao: - U ovom velikom tjednu ususret Uskrsu, kada je povećan broj prodavača i kupaca, poduzeli smo kroz našu tvrtku Komunalac da promoviramo našu novouređenu tržnicu i pozovemo kupce da dođu u što većem broju, kako bi se opskrbili s domaćim proizvodima. Na taj način je cilj omogućiti proizvođačima i OPG-ima s područja Požeštine da ponude svoju robu, a kupcima omogućujemo da imaju svježe proizvode. Znamo da su oni proizvodi koji imaju što manje kilometara od mjesta proizvodnje do našeg stola najsvježiji i cijela Europa najviše cijeni proizvode koji nastaju u najbližoj okolini. Tu tradiciju koju je nekada imala požeška tržnica tvrtka Komunalac želi vratiti u Požegu.

Novouređena tržnica svakako će potaknuti građane da se zdravo hrane i kupuju domaće proizvoda čime ujedno pomaže i opstanku poljoprivrednih gospodarstava s područja Požeštine. Danas su djelatnici Komunalca svim kupcima dijelili ekološke platnene vrećice, promidžbene materijale ali i zdrave sokove od voća koje su pripremali od voća s tržnice.

Tekst/foto: Vladimir Protić