Četvrtak, 13 Travanj 2017 18:38

Jakšić i dalje na vrhu općina koje imaju prirast stanovništva i više novorođenih

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRVI GODIŠNJI PRIJEM NOVOROĐENIH STANOVNIKA U OPĆINI JAKŠIĆ -

JAKŠIĆ – Prvi ovogodišnji prijem novorođenih stanovnika s područja općine Jakšić odrađen je u prigodi Uskrsa, a općinsku vijećnicu napunilo je 12 malih beba i njihovih roditelja. To je jedna od ljepših aktivnosti koju općina na čelu s načelnikom općine Ivicom Kovačevićem provodi godinama, a i pomaže roditeljima novorođenčadi s darom od tisuću kuna.
Pozdravljajući roditelje i malene koji su po prvi puta u općinskoj vijećnici, predsjednik općinskog vijeća Boško Obradović je istakao: - Općina Jakšić još uvijek je među rijetkim općinama koje imaju veći broj novorođenih stanovnika od umrlih. Po našim mogućnostima svaku prinovu u obitelji potičemo s tisuću kuna, a ako budu bolja vremena u dogledno vrijeme namjeravamo taj iznos i povećati. Djeca su naša budućnost i mi smo na to ponosni. Na nama je da ostvarimo uvjete da sva novorođena djeca u našoj općini imaju uvjete za odrastanje, školovanje i da ostanu živjeti u svom kraju.
Izrazivši nadu da će se sa nekima od roditelja ponovno vidjeti na ovakvom prijemu, uz bijele ruže za sve mame, te uz čestitke za Uskrs svim roditeljima načelnik Ivica Kovačević, zamjenik načelnika Mile Barišić i predsjednik vijeća Boško Obradović uručili su i poklone od 1.000 kuna te se na kraju fotografirali sa svima za uspomenu.

Prijemu su nazočili: Lukas Blim, sin Josipe i Roberta iz Treštanovaca, Luka Papak, sin Marije i Anđelka iz Jakšića, Dalia Hajzler, kći Ane i Vladimira iz Jakšića, Nicol Blašković, kći Ivane i Milana iz Rajsavca, Ela Kir, kći Marine i Domagoja iz Jakšića, Jakov Obradović, sin Marijane i Marinka iz Radnovca, Luka Grubešić, sin Dragane i Radomira iz Granja, Barbara Paus, kći Zlatke i Zdravka iz Eminovaca, Lovro Đuran, sin Vere i Roberta iz Jakšića, Fran Dodig, sin Katarine i Mate iz Jakšića, Judita Sikiđić, kći Nikoline iz Granja, Karlo Šestak, sin Josipe i Ivice iz Tekića.