Subota, 01 Travanj 2017 07:39

Sutra tradicionalna 4. Sarmijada u Požegi

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ZA ONE KOJI VOLE KUHATI I LJUBITELJI SU SARME – DOĐITE U NEDJELJU U HOTEL GRGIN DOL –

POŽEGA – Svi koji vole kuhati ali i ljubitelji sarme – kraljice slavonskog stola dolaze na svoje, u nedjelju, 02. travnja točno u podne u Hotel Grgin Dol. Tjednik Kronika požeško-slavonska organizira još jednu gastro manifestaciju 4. Požešku Sarmijadu – natjecanje za najbolju sarmu. Pozivaju se svi oni pojedinci, građanke i građani koji žele učestvovati da dođu sa svojim najbolje pripremljenim i skuhanim uzorcima sarme, koja može biti u stotinu varijanti, od one sa svinjskim mesom, miješanim mesom, mesom od divljači, posnom i vegetarijanskom sarmom, svatovskom sarmom, sarmom u vinovu listu, sarmom u svježem kupusu, sarmom kakvu prave razni krajevi naše domovine, a posebno u Požeštini.

Na 4. Sarmijadi očekuju vas natjecatelji i kuhari sarme iz tri slavonske županije i susjednih gradova. Stanovnici Požeštine imaju jedinstvenu priliku u Hotelu Grgin Dol na 4. Sarmijadi vidjeti i probati na desetke uzoraka sarme, jer se natječe nekoliko folklornih društava, zavičajnih udruga, restorana, seoskih turističkih objekata, udruga vinogradara, lovačkih udruga, udruga žena, i pojedinaca.

Oni koji se još žele uključiti u 4. Sarmijadu neka se prijave organizatoru za sudjelovanje ili samo jednostavno neka dođu u nedjelju na natjecanje sa svojom sarmom. Sarma je ulaznica za ovo natjecanje i cjelodnevno druženje.

Svi zainteresirani mogu dobiti svoje mjesto na Sarmijadi, svima je ulaznica samo sarma. Nakon proglašenja pobjednika slijedi blagovanje, veselje, pjesma i ples uz tamburašku glazbu.