Utorak, 07 Ožujak 2017 09:19

Za predsjednika DVD-a izabran Damir Kovačević

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

41. REDOVNA IZBORNO IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA DVD-A GOLO BRDO -

GOLO BRDO – Proteklog vikenda održana je 41. redovna izborno izvještajna skupština DVD-a Golo Brdo u prelijepom novom vatrogasnom domu na kojoj je kandidacijska komisija predložila sastav predsjedništva, zapovjedništva, upravnog i nadzornog odbora. Javnim podizanjem ruku članovi DVD-a su izabrali za predsjednika Damira Kovačevića, zamjenika pred. Denisa Antolovića, zapovjednik Dario Borbaš, zamjenik zapov. Antun Čosić, tajnik Kristijan Tomić, blagajnik Slavko Tomić te je izabran upravni odbor sa 5 članova i nadzorni odbor sa 3 člana.

DVD Golo Brdo trenutno broji 71. ispitanog vatrogasca, od toga 36 operativnih vatrogasaca, 35 izvršnih članova imaju i 30. djece i mladeži te 33 podupiruća člana. Protekle godine DVD Golo Brdo nije imalo niti jedan požar što ukazuje na veliku osviještenost seljana i promotivni rad DVD-a na protupožarnim aktivnostima. Održali su i proslavu povodom 40. obljetnice postojanja i rada gdje su uredili vatrogasni dom i spremište uz pomoć općine Kaptol i načelnika Mile Pavičića, a dobili su i vatrogasno vozilo marke „Mercedes“ sa svom potrebnom vatrogasnom opremo od vlade Tirola u Austriji.

Nakon pročitanog programa rada za 2017. godinu u kojem su si članovi DVD-a Golo Brdo zadali nekoliko ciljeva, sedam članova DVD-a dobilo je diplomu o stjecanju zvanja vatrogasac i to Antonio Ivić, Dominik Lončarević, Kristijan Tomić, Vladimir Hećimović, Ana Rajf Ciganović, Ivan Davidović i Zdenko Tomić. Nakon podjela diploma Kristijan Tomić i Antun Čosić dobili su uvjerenje o usavršavanju specijalnosti bolničar.

Na skupštini su nazočili zamjenik načelnika općine Kaptol Josip Soudek koji se zahvalio na odličnoj suradnji između DVD-a i općine i predsjednik vatrogasne zajednice Požeštine Zvonko Jurić koji je pohvalio uređenje i izgled vatrogasnog doma i spremište, te poželio novoizabranom vodstvu uspjehe u daljnjem radu te gosti iz nekoliko ostalih DVD-ova.

Tekst/foto: A. Protić