Ponedjeljak, 06 Ožujak 2017 10:02

DVD Kutjevo vodit će Josip Ašenbrener, a zapovjednik vatrogasaca je Tomislav Ašenbrener

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

REDOVNA IZBORNO-IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA DVD-A KUTJEVO -

KUTJEVO - Svoju redovnu ali i izbornu skupštinu održalo je DVD Kutjevo, no u redovima čelništva uglavnom je istim osobama produžena dužnost, a podmlađen je jedino Upravni odbor novim imenima. Tako će Josip Ašenbrener i dalje nastaviti uspješno voditi DVD i slijedeće četiri godine, a za njegov zamjenik će i dalje biti Franjo Krsnik. Kao zapovjednik operative, vatrogasce će i dalje voditi zapovjednik Josip Ašenbrener, dok će njegov zamjenik biti Marko Ašenbrener. Nadzorni odbor vodit će kao predsjednik Stjepan Cvitković.

Podršku zaista dobrom radu kutjevačkih vatrogasaca, kao uzornom društvu, ali i Vatrogasnom centru i stožernom društvu grada Kutjeva dala su brojna vatrogasna društva svojim dolaskom na skupštinu, od Našica, Orahovice, do društava iz cijele Požeštine. Svoju osobnu podršku izrazili su im i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović, kutjevački gradonačelnik Josip Budimir, predsjednica gradskog vijeća Josipa Miličević, predsjednik VZŽ požeško-slavonske Željko Petrović, zapovjednik VZ Josip Ugrin, Damir Samardžija iz DUSZ Požega, čelnici VZ Požeštine i VZ grada Požega i počasni predsjednik DVD Kutjevo Stjepan Pavliček. Svi oni su u raspravi istakli dobar rad kutjevačkog društva, dobar odnos vatrogasaca s gradom Kutjevom i čelništvom, koje je obećalo i dalju potporu, kako financijsku, tako i društvenu.

Na svečanom dijelu sjednice dodijeljene su diplome i vatrogasne spomenice za dugogodišnji rad u DVD Kutjevo, za 40 godina Iliji Samardžija, za 30 godina spomenicu su dobili Drago Antunović, Miroslav Crnković, Tihomir Hip, Mato Jakobović, Anto Jakovljević, Željko Malenica, Augustin Matić, Vinko Mijoković, Milivoj Srnović, Željko Srnović i Željko Božić. Za 20 godina rada spomenice su dobili Mihovil Štivić i Josip Uršić, a za 10 godina Stjepan Marković, Daniel Jurković, Stjepan Štivić i Ivana Romić.

Diplomu o stjecanju zvanja vatrogasni časnik 1. klase nakon pohađanja obuke i polaganja ispita, dobio je Roman Vranić, a diplomu vatrogasca 1. klase dobili su Marija Katić, Danijel Jurković i Josip Terzić. Zvanje vatrogasca stekao je nakon obuke i ispita Anton Uršić, a uvjerenje o specijalisti za tehničke intervencije dobili su Marija Katić i Danijel Jurković.