Nedjelja, 15 Svibanj 2016 13:20

DVD Zakorenje održalo edukaciju u Područnoj školi

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ZAKORENJE - DVD Zakorenje provelo je edukaciju djece u Područnoj školi D. Lermana u Zakorenju zajedno s učenicima škola iz Zakorenja i obližnjeg Ivandola.

Matej Lončarević, tajnik DVD-a Zakorenje održao je uvodno predavanje o vatrogastvu i Svibnju mjesecu zaštite od požara te 2 kratke prezentacije kako bi upoznao učenike što trebaju učiniti u slučaju nezgode,a zatim je Alen Ugrin, zapovjednik Vatrogasnog Centra Brestovac ukratko opisao rad vatrogasaca i vatrogasnih društava.

Nakon završene edukacije vatrogasci DVD-a Zakorenje podjelili su učenicima promidžbene materijale, a uslijedila je i vatrogasna vježba te razgledavanje vozila, slikanje i druženje.

Na samoj edukaciji prisustvovao je i ravnatelj O.Š. Dragutina Lermana Ante Majnarić koji se ispred učenika zahvalio na odličnoj suradnji škole i DVD-a Zakorenje.

- Cilj ove edukacije koja traje već četvrtu godinu za redom je da se djeca već u najranijoj dobi upoznaju s osnovnim stvarima postupanja u slučaju nesreće, da se upoznaju s radom vatrogasaca i ulogom najmlađih u Dobrovoljnim vatrogasnim društvima kroz vatrogasne vježbe i natjecanja namjenjena za taj uzrast i ono nama najvažnije prije svega da ih privučemo u vatrogasnu mladež DVD-a kako bi osigurali budućnost vatrogastva – ističu iz DVD-a Zakorenje.

Tekst/foto: Vladimir Protić