Petak, 25 Ožujak 2016 11:41

Požeški obrtnici priredili perkelt od soma i kajganu sa srimušem i domaćim tartufima

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

VELIKI PETAK ULJEPŠALI GRAĐANIMA POŽEGE POSEBNIM POSNIM SPECIJALITETIMA -

POŽEGA – Obrtnici Udruženja obrtnika Požega i Obrtničke komore Požeško-slavonske županije organizirali su u suradnji s Gradom Požega i Požeško-slavonske županije priredili su građanima Požege za Veliki petak posebne posne specijalitete. Uz obrtnike i njihove čelnike, Milu Golića i Antu Bilobrka obroke su dijelili požeški IMG 5122gradonačelnik Vedran Neferović i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sa svojim zamjenicima Ferdinandom Troha i Željkom Jakopovićem.

- Kao i pred božićne blagdane, organizirali smo pripremanje posnih specijaliteta za građane Požege i u ovo uskrsno vrijeme na veliki petak. Pripremili smo kajganu ili fritaju od 300 jaja sa srimušem i domaćim tartufima s Krndije, te perkelt od soma, dva komada od 60 kg ulovljenih u rijeci Savi. Perkelt je otkošteno meso u umaku i širokim domaćim rezancima s baranjskom paprikom, kojega smo pripremili 500 porcija – istakao je predsjednik Obrtničke komore Anto Bilobrk.

Obrtnicima koji su sve ovo pripremili posebno se zahvalio župan Tomašević – Prepoznali ste važnost ovih naših katoličkih blagdana i pokrenuli ovu divnu inicijativu za Božić, a nastavili i za Uskrs. Osjetili ste potrebu biti s narodom i ovu ribu danas ste pripremili za sve, jer zajednički živimo, a vrijeme za druženje je upravo za blagdane. Rješenje naših problema možemo jedino zajedno i naći – istakao je Tomašević i svim građanima čestitao nadolazeći Uskrs.

IMG 5125Specijaliteti su bili ukusno priređeni, a građani su ih s guštom blagovali. kako je i Hrvatska stranka umirovljenika već tradicionalno svoje članove pogostila prženim giricama, građani su u pješačkoj zoni grada Požega zaista mogli uživati. Sveukupni uskrsni dojam povećala je i Turistička zajednica grada Požega koja je u pješačkoj zoni organizirala i Uskršnji proljetni sajam na kojemu je svoje proizvode, ukrase, nakit, izložilo dvadesetak proizvođača.

Tekst/foto: Vladimir Protić