Nedjelja, 03 Siječanj 2016 16:45

Novi EKG uređaj za kirurgiju požeške bolnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

LIGA PROTIV RAKA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE DONIRALA OŽB POŽEGA -

POŽEGA – Završena je još jedna božićna akcija koju niz godina vodi Liga protiv raka Požeško-slavonske županije zajedno s Udrugom žena operiranih od raka dojke. Oni su na svojim štandovima prikupljali sredstva prije božićnih blagdana, a održan je i tradicionalni „Božićni koncert Lige protiv raka“ u Glazbenoj školi Požega. Sva prikupljena sredstva usmjerili su u nabavku EKG uređaja koji su donirali Službi kirurgije Opće županijske bolnice Požega.

Zahvaljujući svima koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji, Kristijan Matković, predsjednik požeške Lige istakao je da su zadovoljni što su mogli učiniti nešto korisno i uspjeli nabaviti ovaj EKG uređaj vrijedan 8.000 kuna za potrebe bolnice i pacijenata koji se liječe u ovoj, nekoliko puta proglašenoj najboljoj županijskoj bolnici u Hrvatskoj.

- Prije nabavke interesirali smo se što bi bilo potreba od opreme koja bi mogla pridonijeti u kirurškom radu. Rečeno nam je da bi bio dobar jedan EKG koji služi za dijagnostiku bolesti srca kako bi se dijagnostika u hitnim stanjima određivala što brže – kaže tajnik Lige Nikola Gotovac.

Uređaj je uručila Kata Bušljeta, predsjednica Udruge žena operiranih od raka dojke, inače prva pacijentica kojoj je u požeškoj bolnici rekonstruirana odstranjena dojka i to od vlastitog tkiva. To je ujedno bila i prva takva zahtjevna operacija koja se provela u manjoj bolnici od kliničkih bolnica a uz pomoć zagrebačkog tima proveo ju je specijalista dr. Kristijan Matković.

Zahvaljujući na donaciji, ravnatelj bolnice, prof. dr. sc. Željko Glavić je istakao da je ovdje osim vrijedne donacije važna i simbolika i dobra suradnja Lige i Udruge s bolnicom od samog početka. - Naši specijalisti su uvijek bili na raspolaganju Ligi u svim aktivnostima koje je provodila, uvijek su bili i u upravljačkim strukturama a tako je i danas. Mi smo kao bolnica, upravo zahvaljujući tim ljudima razvijali onkološku djelatnost. Ova bolnica danas većinu malignih bolesti kirurški liječi već i u nastavnoj terapiji provodi kemoterapiju gotovo svih malignih bolesti. Onkološki pacijenti samo zbog zračenja odlaze u druge kliničke ustanove koje imaju uređaje za zračenje. Nastaviti ćemo suradnju i dalje na korist našim bolesnicima koji trebaju naše usluge.

Tekst/foto: Vladimir Protić