Utorak, 05 Siječanj 2016 13:13

Nakon Španjolske boravili i u Poljskoj

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEŠKA EKONOMSKA ŠKOLA U ERASMUS+ PROGRAMU MOBILNOSTI -

POŽEGA - Učenici Ekonomske škole od ove godine sudjeluju u dvogodišnjem transnacionalnom projektu u sklopu programa mobilnosti Erasmus+. Naziv ovog projekta je Communication and Culture, a osnovna tema je proučavanje povijesti komunikacije i njezino utjecaja na kulturu pojedinih država sudionica. Obuhvaćeni su općeobrazovni predmeti, u prvom redu Hrvatski i Engleski jezik.

- Kroz projekt je planirano 6 susreta u svim državama sudionicama, a putuje po 4 učenika i 2 nastavnika. Početkom studenoga profesorica Vučetić i ja smo sudjelovale u San Fernandu u Španjolskoj na prvom transnacionalnom sastanku koordinatora iz svih škola, a od 14. do 18. prosinca 2015. god. smo se susreli s učenicima na prvoj mobilnosti u Varšavi - izjavila je profesorica Lidia Gerstman te dodaje kako je ovaj projekt namijenjen učenicima od 12 do 16 godina starosti te je planirano da s Ekonomske škole putuju uglavnom učenici 2. razreda, i to obrazovni smjer komercijalist ove godine, a dogodine će putovati ekonomisti 2. razreda, a mi smo domaćini u listopadu 2016. godine.

U ovom projektu uz Hrvatsku i Španjolsku kao koordinatora projekta sudjeluju i Poljska, Finska, Bugarska i Italija.

- Za mene je ovo bilo super iskustvo, a najviše mi je značilo to što sam poboljšala znanje Engleskog jezika. Obilazili smo sva znamenita mjesta, naučili smo da se Poljaci tri puta ljube i da ljube ruke, također smo isprobali njihova tradicionalna jela i vidjeli smo da oni jako puno jedu juhe, a u salate stavljaju puno luka, te dosta jedu krumpira - rekla je Marija Miličević učenica koja je bila na prvom putovanju u Poljsku

Trenutno u školi traje Zimska škola gdje učenici uz svoje profesorice izrađuju panoe sa slikama i rekvizitima iz Poljske.