Ponedjeljak, 08 Rujan 2014 12:46

Prvašićima gradonačelnik Neferović poželio dobrodošlicu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEŠKE ŠKOLE JEDINE U ŽUPANIJI IMAT ĆE I ASISTENTE U NASTAVI  -

 SVIM PRVAŠIĆIMA URUČIO PAKET DOBRODOŠLICE SA ŠKOLSKIM PRIBOROM I BILJEŽNICAMA

 POŽEGA – Prvog dana škole sve četiri osnovne škole u gradu Požegi posjetio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, koji im je uz dobrodošlicu u školu uručio i paket dobrodošlice sa školskim priborom, bilježnicama, rasporedom, naljepnicama za knjige i pismom dobrodošlice. U četiri gradske škole ove godine je upisan 241 učenik u prvi razred, što nije veliki pad broja učenika u odnosu na nekoliko prošlih godina.
- Prvi je dan i red je da obiđemo škole da djeca dožive što bolje taj svoj početak, na što manje stresan način. Ovim simboličnim poklonima željeli smo im uljepšati prvi dan u školi. Ovdje u školi Dobriše Cesarića sam nekada radio i poznam situaciju. Vozače smo upozorili na više načina da povećaju pozornost posebno oko škola dok se djeca ne priviknu na sudjelovanje u prometu. Vidim da su škole odradile sva potrebna uređenja za vrijeme školskih praznika – istakao je gradonačelnik Neferović nakon druženja s prvašićima koji su se pokazali vrlo otvorenima u razgovoru, ali i vrlo sretni s uručenim poklonima.
- Cesarićeva škola je u projektu izgradnje dvodijelne sportske dvorane, grad Požega je osigurao sve dokumente, dokumentacija čeka natječaj Ministarstva na čijoj smo indikativnoj listi. Uz dvodijelnu dvoranu gradio bi se dnevni boravak s kuhinjom i dvije učionice, te prostorom za nastavu tjelesnog odgoja za niže razrede. Time bi u ovoj školi zaokružili potrebnu cjelinu i mislim da će ova škola, cijeneći njen položaj u gradu i iz sigurnosno-prometne situacije najprimjerenija za djecu u gradu. Jedina bi zapravo imala uvjete kakvi su potrebni za osnovnu školu – istakao je gradonačelnik Neferović, koje napominje da je grad Požega zajedno sa svojim školama uspio na natječaju i dobio odobrenje i financije za rad 32 asistenta u nastavi.
- Naš odjel za Europske integracije je prikupio svu potrebnu dokumentaciju i u suradnji s osnovnim školama i ravnateljima napravio prijavu za natječaj. Oni su čak išli i na razgovore u Zagreb da bi dobili uvid i sve potrebne informacije o projektu i mogućnosti kandidiranja. Kandidirali smo 40 asistenata u nastavi koji bi radili s 54 učenika koji imaju potrebu za asistentima u nastavi. Dobili smo odobrenje za 32 asistenta što će znatno olakšati i učenicima i roditeljima koji imaju dijete s posebnim potrebama u školovanju. Grad Požega to svakako nebi mogao sam financirati i to je svakako za nas pozitivno, jer smo od prvog dana ozbiljno shvatili taj projekt koji se financira iz socijalnih fondova Europske unije i svakako se mora poštivati sva procedura i prikupiti sva potrebna dokumentacija, u čemu mnogi nisu uspjeli – dodaje gradonačelnik Neferović, koji najavljuje da će unatoč tome što je proračun ostao bez 4 milijuna kuna grad za učenike slabijeg imovnog stanja planirati i nabavku školskih knjiga i druge olakšice roditeljima koji školuju više učenika.