Ponedjeljak, 08 Rujan 2014 11:30

Zanimljive sekcije privukle novo članstvo

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PLANINARSKO DRUŠTVO MALIŠĆAK IZ VELIKE  -

 VELIKA - Planinarsko društvo Mališćak za svoje aktivnosti na promicanju vrijednosti veličkog kraja dobilo je zahvalnicu općine Velika povodom obilježavanja Dana općine. Članovima društva to priznanje puno znači, prije svega činjenicu da je netko prepoznao njihov dugogodišnji rad. Kroz 14 godina djelovanja sudjelovali su na gotovo svim većim priredbama koje je organizirala općina Velika a i sami su pokretači mnogih akcija.

Planinarsko društvo okuplja više od 50 članova koji su vrlo aktivni. Kada ne rade na svom skloništu, organiziraju planinarske pohode. - Svake godine organiziramo jedan veći izlet bilo u Austriju, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu ili negdje drugdje, pd maliscak bilo goraa tu su i naši redoviti pohodi po Slavoniji i ovim našim prekrasnim Papukom. Tu su i druge aktivnosti vezane uz markiranje i održavanje staza, ali i našeg skloništa na Mališćaku - rekao je Tomislav Šebalj, predsjednik društva.
Velički planinari posebno su ponosni na svoje sklonište izgrađeno prije nekoliko godina na Mališćaku za kojega svi kažu da je uistinu prekrasno uređeno.
Rad veličkih planinara organiziran je kroz nekoliko sekcija. Zahvaljujući takvom radu u sekcijama se okupljaju mnogi zaljubljenici u prirodu. Uz speleološku tu je i alpinistička sekcija penjača te markacijska sekcija koja se bavi održavanjem i markiranjem staza. Od nedavno tu je i gastro sekcija.
- Imamo i gastro sekciju što je inače rijetkost u planinarskim društvima. Ove smo godine prvi puta organizirali "Srimušijadu" i mogu reći da je bila izuzetno dobro posjećena te da su reakcije bile dobre. Već duže vrijeme smo imali želju da to organiziramo no eto ove smo godine u tomu i uspjeli i vesele nas pohvale koje smo za nju dobili. Želja nam je da ona bude tradicionalna - kaže Šebalj dodajući kako zahvaljujući radu po sekcijama i nemaju problema s članstvom jer uz ljubav prema prirodi svako ima još ponešto što ga zanima.