Srijeda, 20 Kolovoz 2014 10:11

Najveća gastro manifestacija ljubitelja fiš paprikaša

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAJAVLJENA 20. POŽEŠKA FIŠIJADA 2014.  -

 POŽEGA – Tiskovnom konferencijom u Gradskoj kući najavljena je ovogodišnja, 20. po redu Požeška fišijada koju organizira Turistička zajednica Grada Požege uz pokroviteljstvo Grada Požege. Najveća je to gasto manifestacija u gradu Požegi i natjecanje u spremanju tradicionalnog slavonskog specijaliteta - ribljeg paprikaša, na kojem se okupljaju fiš majstori iz cijele županije, te susjednih županija. Pamtimo ju po dolasku i pet tisuća posjetitelja, ljubitelja fiš paprikaša koji dolaze probati pobjedničke fiš paprikaše, koje kuha više od 50 već okušanih majstora ribljeg paprikaša, popularnog fiša.
fisijada plakat 2014- Pozivamo Vas sve da dođete 5. rujna u Gradski park kod Orljave da uživate u ribljim specijalitetima, da se zabavite, provedete dan u prirodi i dobrom društvu uz bogatu ugostiteljsku ponudu, nagradne igre za posjetitelje i cjelodnevni zabavni program uz nastup TS Bisernica. Svi zainteresirani za natjecanje u spremanju ribljeg paprikaša mogu se prijaviti u Turistički ured Grada Požege, A. Kanižlića 3. Na stranicama www.pozeska-kronika.hr pritiskom na banner Fišijada 2014. mogu preuzeti prijavnicu – istakla je Silvija Podoljak, direktorica ureda.
Svim natjecateljima osigurana su drva, voda, do 4 kg ribe i natjecateljsko mjesto u Parku, a natjecatelji trebaju sa sobom donijeti kotlić i potrebne začine te naravno što je najvažnije svoj tajni recept, recept za najbolji im pobjednički fiš paprikaš.
- Ove godine nema kotizacije za natjecatelje i očekujemo više od 50 natjecatelja, do najviše sedamdeset, koliko se može smjestiti na planiranom prostoru parka. Početak kuhanja je planiran za 11 sati. Ocjenjivački sud kušati će sve pripremljene riblje paprikaše, odrediti 3 najbolja i proglasiti pobjednike u poslijepodnevnim satima, a pobjednike očekuju bogate nagrade. Osim natjecanja u kuhanju ribljeg paprikaša, ovim putem pozivamo i zainteresirane ugostitelje koji žele prezentirati svoju ugostiteljsku ponudu i biti dio ovogodišnje Fišijade da se prijave u Turistički ured. Pozivamo i sve zainteresirane turističke subjekte koji žele izlagati na ovogodišnjoj Fišijadi da se prijave – rekla je Silvija Podoljak, napomenuvši da se prijave primaju do 30. kolovoza.
- Pozivamo sve Požežane, sve prijatelje i goste da dođu na jednu od najposjećenijih manifestacija koje organizira TZ, kušaju riblje specijalitete i zabave se uz nagradne igre i TS Bisernica koji će nas zabavljati do kasnih poslijepodnevnih sati kada se naše druženje nastavlja u Pješačkoj zoni i Aurea Festu te večeri Festivala popularne glazbe – pozvala je direktorica Podoljak.