Banner 750x94 KULENOVA (2)

Pozeska kronika banner final

Breadcrumbs

Petak, 16 Svibanj 2014 09:42

Neka vodocrpilišta isključena, voda zamućena u Velikoj, Kaptolu, Čaglinu, Kutjevu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Tijekom posljednja 24 sata i izvanrednih okolnosti tvrtka „Tekija“ je angažirala većinu zaposlenika i mehanizacije za zaštitu objekata vodoopskrbe i odvodnje. Stanje vodoopskrbe u Požegi, Pleternici, Brestovcu i Jakšiću je prema zadnjim informacijama normalno.

U općinama Velika, Kaptol, Čaglin i gradu Kutjevo može biti problema sa zamućenjem ili opskrbom u višim zonama grada. Zbog plavljenja rijeke Orljave isključeno je u cijelosti crpilište Luke u Požegi i ne može nu se pristupiti. Crpilište Zapadno polje radi maksimalnim kapacitetom.

Izvorište Stražemanka je prigušeno na oko 11 l/s zbog zamućenja, a Veličanka je prigušena na 42 l/s u manje zamućenje. Crpilište Dubočanka je izvan pogona zbog kvara na elektro energetskom sustavu. Zahvat Kutjevačka rika je također zbog zamućenja isključena iz sustava.

Vodospreme u Požegi, Pleternici i Kutjevu imaju za sada dovoljne količine vode za jednodnevnu opskrbu uz napomenu da je vodosprema Glavica u Požegi prazna zbog prigušenog izvorišta Stražemanke.

Na potezu prema naselju Toranj došlo je do oštećenja magistralnog vodovoda zbog klizanja terena. Djelatnici Tekije su na terenu i rade na popravku cjevovoda i sanaciji terena. Problemi su nastali i u kanalizacijskom sustavu cijelom području Požeštine zbog ulaska stranih voda u sustav. Iz Tekije napominju kako su maksimalno angažirani na utvrđivanju stanja i otklanjanju posljedica poplava i visokih voda u sustavu javne vodoopskrbe ali i kanalizacijskim sustavima.

Prate stanje i poduzimaju potrebne aktivnosti do normalizacije, a građane pozivaju ako primijete zamućenje vode da vodu ne koriste za piće bez prokuhavanja, te da obavijeste dežurnu službu Tekije na telefon broj 312 – 450.