Četvrtak, 13 Ožujak 2014 16:56

121. godišnja skupština DVD Kaptol

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

VATROGASCI PLANIRAJU UREĐENJE DOMA I SPREMIŠTA  -

KAPTOL – Proteklog vikenda u vatrogasnom domu DVD-a Kaptol održana je 121. godišnja skupština DVD-a Kaptol. Na skupštini su bili nazočni gosti iz DVD-a Alilovci, Biškupci, Brestovac, Čaglin, Doljanovci, Golo Brdo, Lipik, Pakrac, Požega, Kutjevo, Vetovo, Pleternica, Trenkovo i dr. te zamjenik župana Ferdinand Troha, načelnik općine Kaptol Mile Pavičić, njegov zamjenik Josip Soudek, predsjednik vatrogasne zajednice Požeško slavonske županije Željko Petrović, zapovjednik Josip Ugrin i drugi. DVD broji čak 430 članova od kojih je 60 izvršnih, 7 pričuvnih, 41 mladeži i djece te 320 pomažućih. Sve ukupno imaju 55 operativaca.
- Protekle godine smo uredili pročelje zgrade i osvježili ga bojom, ugradili smo dvoja nova automatska garažna vrata, krečenjem smo osvježili unutrašnjost doma i spremišta, renovirali smo sanitarni čvor, postavljen je i obnovljeni kip sv. Florijana te je pušteno u pogon centralno grijanje za sve prostorije. Također bi htio naglasiti da smo imali i niz radnih akcija na uređenju vatrogasnog spremišta, vozila i opreme na kojima je sudjelovao zavidan broj vatrogasaca DVD-a Kaptol – izjavio je novoizabrani tajnik Mihael Poljanac, mag. oec.
DVD Kaptol  je u 2013. godini na intervencije izašao ukupno 25 puta. Od tih 25 intervencija 11 su bile požarne, 6 požara na građevini, točnije 5 puta su izašli na požar dimnjaka, 1 požar gospodarskog objekta te pet požar otvorenog prostora također su imali i 14 Intervencija tehničke naravi. U protekloj godini DVD-u su se pridružila četiri nova mlada vatrogasaca, a postojeći članovi su prolazili razne specijalizacije, 8 rukovatelja motornom pilom, 5 članova je osposobljeno za rad s tehničkim alatom te 1 član je osposobljen za gašenje šumskih požara. DVD Kaptol je sudjelovao na općinskom natjecanju u Podgorju s 5 natjecateljskih odjeljenja u 5 disciplina i u svim disciplinama je osvojio 1.mjesto, također su sudjelovali na Županijskom vatrogasnom natjecanju djece i mladeži u Jakšiću s 3 ekipe gdje su također osvojili jedno prvo mjesto.
- Planovi za 2014. godinu su nabavka opreme za spašavanje s dubina i visina, vatrogasne armature, ugradnja ventilacije u kuhinju, izgradnja prostorije za skladištenje opreme, slanje vatrogasaca na obuke i seminare te otići na izlet – rekao je zapovjednik DVD-a Kaptol Zvonko Jurić te dodao kako im ove godine treba oko 113 tisuća kuna da bi to sve mogli ostvariti.
- Ove godine od vlade Tirola naši DVD-i će dobiti 5 vozila, a iduće godine 9 vozila od toga jedno ide i DVD-u Kaptol, to su vozila stara između 15 i 25 godina ali su prešla samo 23 tisuće kilometara tako da su još kao nova – rekao je predsjednik VZŽ Željko Petrović.
Na ovoj redovnoj skupštini se izvanredno birao novi tajnik društva jer je prošli dao ostavku prije isteka mandata, tako da je novoizabrani tajnik DVD-a Kaptol Mihael Poljanac, mag. oec.
Predsjednik DVD-a Zvonko Jurić je povodom Dana žena podijelio svim ženama crvene karanfile te zahvalnice za pomoć oko obilježavanja 120. godina DVD-a