Nedjelja, 17 Ožujak 2024 12:39

Po najvišim vrhovima Papuka HPD Gojzerica ugostila planinare PD Kablar Čačak

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA / PAPUK  - HPD Gojzerica Požega ovog vikenda ugostila je prijatelje planinare iz Srbije, odvevši ih na dva najviša vrha Papuka - Ivačku glavu 913 mnv i vrh Papuka (ZEN klupica) 953 mnv. Planinari PD Kablara iz Čačka stigli su u Požegu s željom za druženjem i upoznavanjem novih planina. Kako bi se lakše snašli na nepoznatom terenu, obratili su se svojim prijateljima iz Požege da im budu domaćini i vodiči. Višeslav Turković, predsjednik HPD Gojzerica Požega, osmislio je za njih planinarsku turu preko dva najviša vrha Papuka, tako da bude zanimljiva i ne preteška za njih.

Gojzerica 115

U vođenju ove staze pomogli su mu vodiči iz društva: Hrvoje, Vlado, Ines i Davor, ugodno provodeći dan na prelijepom Papuku. Prvo su se popeli na Ivačku glavu 913 mnv, drugi vrh Papuka po visini, s odličnim pogledom na sjever prema Dravi i Mađarskoj. Nakon uspona na vrh i uživanja u prelijepim pogledima, planinari su se spustili južnom stranom nastavivši preko Vratnica. Nakon prolaska ugodnom šumskom stazom, izbili su na cestu podno vojne baze.

Pošto se do vrha više ne smije ići uz ogradu, na ZEN klupicu su stigli novom markiranom stazom koja vodi ispod vojne baze. Dugo su uživali međusobno razmijenjujući delicije koje su ponijeli sa sobom, za okrijepu i vraćanje izgubljene energije. Iako im vrijeme nije bilo naklonjeno, na vrhu su napravili niz prekrasnih fotografija za uspomenu i dugo sjećanje.Gojzerica 126

Nakon ovog uspona ostala je jedina nedoumica i neodgovoreno pitanje: Čija je rakija bolja - poznata rakija iz Čačka od šljive čačanke ili domaća slavonska šljivovica od šljive bistrice? Kako ovaj puta nisu znali ispravno prosuditi ovu nedoumicu su odlučili riješiti u Čačku, iduće godine kada naše ''Gojzerice'' gostuju kod njih.