Nedjelja, 25 Veljača 2024 09:44

Tradicionalni 13. Lovački bal Lovačkog društva "Šljuka" Brestovac jednog od najstarijih lovačkih društava u Požeštini

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Ponovno je Svečana dvorana "Gloria" u Požegi bila prepuna lovkinja i lovaca, jer je jedno od najaktivnijih lovačkih društava, LD "Šljuka" iz Brestovca organiziralo svoj Lovački bal. Našlo se tu preko 280 osoba i podržalo ovu hrabru organizaciju lovačkog bala po 13. puta što je sve prešlo u tradiciju, kaže predsjednik Lovačkog društva "Šljuka" Zdenko Petrović. Svakako pohvale za predsjednika Petrovića i njegov Upravni odbor, jer treba puno vremena i truda, ali i hrabrosti organizirati ovakav lovački bal i napuniti najveću dvoranu u Požegi. Po tome su oni jedinstveni i ovo je zaista jedini lovački bal organiziran u Požeštini.

Od prvog trenutka i plesni podij bio je prepun, jer su za glazbu bili zaduženi iz zabavnog banda "Nazaro" iz Nove Gradiške. Samo za vrijeme večere plesni podij bio je prazan, a za večeru su bili ponuđeni lovački specijaliteti, juha od fazana, divlja svinja i srna u lovačkom umaku sa palentom i knedlama od kruha, te pita od jabuka. No nakon večere kada je krenuo bećarac rijetko se tko nije uhvatio u dugo, duplo i troduplo, slavonsko kolo. Nakon bećarca u kojemu je bilo i škakljivih napjeva, uslijedilo je kukunješće i dugo kolo kroz cijelu dvoranu, a glazbenici su si dali truda i svirali dok se plesači nisu premorili.

 - LD "Šljuka" nije veliko lovačko društvo, a imamo prekrasno lovište na obroncima Požeške i Babje gore. U društvu ima 40 lovaca i jedna lovkinja, a svi su vrlo aktivni oko rada u društvu, lovištima a evo i u zabavi. Večeras na našem Lovačkom balu okupilo se 280 učesnika, napunili smo dvoranu, a kako vidite mi lovci smo društvene osobe i volimo zabavu. To govori i plesni podij koji je cijelo vrijeme prepun - istakao je predsjednik LD "Šljuka" Brestovac Zdenko Petrović, inicijator i glavni krivac za ovaj odlični lovački bal.

LD "Šljuka" Brestovac je jedno od najstarijih lovačkih društava, ove godine obilježavaju 96. godinu postojanja i rada, i kako ističe predsjednik Petrović, nisu imali niti jednog prekida u radu u ovoj dugoj povijesti. Već su počele polako i pripreme za obilježavanje velikog jubileja 100 godina postojanja koje će posebno svečano obilježiti.

Organizirali su i vrijednu tombolu za sve lovkinje i lovce u dvorani, a kako su od početka bili vrlo veselo društvo, naravno da je lovački bal trajao do dugo iza ponoći.