Subota, 24 Veljača 2024 13:20

U Tjednu psihologije održana druga trodnevna edukacija "PoMoZiDa" u Požeško-slavonskoj županiji

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - U prostoru Odgojno – obrazovnog centra Požeške biskupije od 21. –23.2.2024. godine održala se druga trodnevna edukacija napredne razine programa zdravstvenog opismenjavanja odgojno-obrazovnih djelatnika u području mentalnog zdravlja djece i mladih (PoMoZi Da) na području Požeško- slavonske županije.

IMG 10f599522eb9cdf1e68a2fa5e84224a3 VNapredna razina je praktična i iskustvena nadogradnja  i integracija teorijskoga znanja usvojenoga u sklopu osnovne razine putem digitalnih platformi Agencije za odgoj i obrazovanje, radioničkog je tipa usmjerena na usvajanje vještina psihološke prve pomoći, a ciljevi edukacije su pomoći odgojno-obrazovnim djelatnicima u osnovnim i srednjim školama da budu osobe od povjerenja i podrške i da, kada je to potrebno, na primjeren način upute učenike na traženje pomoći, kao i doprinijeti stvaranju podržavajuće školske okoline u kojoj su odrasli važan dio očuvanja i zaštite mentalnog zdravlja učenika i učenica.

Nositelj edukacije je Hrvatski zavod za javno zdravstvo uz financijsku podršku UNICEF-a, a provodi je županijski voditeljski tim psihologinje Ana Matković i Nikolina Bodolović.

Polaznici edukacije su učitelji, nastavnici i stručni suradnici iz  katoličkih škola Požeške biskupije.IMG 20240222 124657

Osnaženima u komunikacijskim vještinama i usmjerenostima na odnoseu primjerenijem pristupanju problematici mentalnog zdravlja kod djece i mladih djelatnicima katoličkih škola ova edukacija će doprinijeti u njihovoj misiji nastojanja u izgradnji cjelovitih osoba.