Subota, 24 Veljača 2024 12:02

Požeški allegro u organizaciji Glazbene radionice Nota

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Grad Požega može se pohvaliti tradicijom njegovanja glazbenog izričaja, visoko cijenjenom glazbenom školom, ali ne postoji opcija amaterskog obrazovanja i/ili bavljenja glazbom. Upravo na tu potrebu odgovara Glazbena radionica Nota (GR Nota).

Udruga GR Nota od svog osnutka 2009. godine kontinuirano provodi glazbene radionice s djecom, mladima, ali i s odraslima. Rad Glazbene radionice Nota provodi se kroz glazbene edukacije iz instrumenta gitare kroz popularne i klasične skladbe.
Cilj je stjecanje vještina iz osnova muziciranja, razvijanja interesa za sve vrste glazbene umjetnosti, obogaćivanje te razvijanje interesa za aktivnim bavljenjem glazbom.

Nedavno je GR Nota preselila na novu lokaciju gdje je prostor za glazbene aktivnosti veći. Tamo polaznicima možemo pružiti širu lepezu glazbenih edukacija.

Putem projekta Požeški allegro, Zaklada Hrvatska za djecu, omogućila nam je nabavu tehničke i glazbene opreme te dodatne koncertne opreme i opreme za videosnimanje. Također smo nabavili i instrumente koji će omogućiti širu glazbenu naobrazbu za sve veći broj zainteresiranih polaznika. Prostor smo opremili dodatnim uredskim namještajem kako bi našim polaznicima u novom prostoru bilo ljepše i ugodnije.

Iako glazbena radionica djeluje tijekom cijele godine, ovim projektom uspjeli smo obogatiti nekoliko najatraktivnijih događaja. Riječ je o božićnim koncertima koje smo održali tijekom prosinca prošle godine u suradnji s udrugama osoba s invaliditetom koje djeluju u lokalnoj zajednici. Održali smo i koncert namijenjen umirovljenicima kroz posjet Domu umirovljenika, koncert u OŠ Julija Kempfa u posebnim odjeljenjima za djecu s poteškoćama u razvoju te svečani koncert na požeškom adventu na kojemu su osim naših polaznika sudjelovali i naši gosti, mali pjevači iz dječjeg vrtića Radost i Ansambl flauta OŠ Mato Lovrak iz Nove Gradiške. To je bio dar našem Gradu, a ujedno i zahvalnost Zakladi Hrvatska za djecu za dodijeljena sredstva. Tom prigodom su naši polaznici prezentirali naučeno na novoj opremi koju smo nabavili sredstvima iz Projekta. Sve to je utjecalo na veću vidljivost rada GR Nota u Požegi. U ovome mjesecu održali smo i valentinovski koncert te naše mlade polaznike obradovali filmskim večerima u prostoru naše udruge.

Svrha koju smo ostvarili projektom je obnova i unaprijeđenje izvanškolske aktivnosti koju nudimo djeci i mladima podupiranjem kulturnih, glazbenih i odgojno obrazovnih sadržaja. Nadamo se da smo ovim projektom uspjeli „uvesti” polaznike u svijet glazbe kako bi na zabavan način produbili svoju umjetničku senzibilnost, razvili kreativnost te jačali samopouzdanje u grupnom radu i na pozornici.

Početkom svake školske godine nastojimo što više animirati djecu i mlade na izvanškolsku aktivnost koju nudi GR Nota. Nakon osnovnog usvajanja vještina iz instrumenta gitare, poštujemo želje naših polaznika u smislu odabira vrste glazbe koju žele svirati, kako bi bili više motivirani i željeli vidjeti rezultate svoga rada. Radionice održavamo individualno i grupno ovisno o različitim potrebama, ali i napretku polaznika.

Naša misao vodilja, prije svega je ta da svatko može svirati, neovisno o uzrastu i predznanju.
Upisujemo polaznike tijekom cijele godine. Stoga, svi zainteresirani za tečaj gitare, javite nam se na broj 0953854404 ili nas posjetite na novoj adresi Vukovarska 15.

Ciljna skupina projekta su djeca i mladi do 29 godina koji žive na području Požeško-slavonske županije.
Projekt provodi Zaklada Hrvatska za djecu u ukupnom iznosu od 9.515,00 eura.
Odgovorna osoba i voditelj projekta je predsjednik udruge Nikica Kovačević.
Planirano trajanje provedbe projekta je od 1.11.2023. do 29.2.2024.

Logotipi nota

Medij