Utorak, 17 Rujan 2013 11:22

Ukupni pobjednik požeški ogranak

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

8. ŽUPANIJSKO SPORTSKO NATJECANJE UDVDR ŽUPANIJE „POŽEGA 2013.“ -

POŽEGA -  Požeški ogranak UDVDR bio je domaćin 8. županijskog natjecanja dragovoljaca i veterana županije, koje je održano na Rekreacionom centru u Požegi. Sudionike natjecanja, oko dvjesto učesnika iz sedam ogranaka, jer su se po prvi puta natjecali i Ogranak Kutjevo, u svečanom postroju za zastavama pozdravili su predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Krešimir Pavelić, požeški gradonačelnik Vedran Neferović i župan Alojz Tomašević. Nakon otvorenja delegacije svih ogranaka i gosti položili su vijenac i zapalili svijeće podno spomenika poginulim braniteljima na Trgu 123. brigade.

Natjecanje je održano u 6 disciplina: mali nogomet, potezanje konopa, kuglanje, streljaštvo, šah i stolni tenis. IMG 9185

U malom nogometu: u finalu je Brestovac svladao Požegu s 3:2, treće mjesto osvojio je Kaptol koji je također poražen od Brestovca s 3:2. Četvrta je Pleternica, peti Pakrac-Lipik, a šesti Čaglin. U najzanimljivijoj disciplini potezanje konopa:   zasluženo je slavila Požega koja je u reprizi prošlogodišnjeg finala ponovno svladala Kaptol s 2:0. Treće mjesto osvojila je Pleternica, četvrti Brestovac, peti Pakrac-Lipik, šesto Kutjevo i sedmi Čaglin.           

U kuglanju: uvjerljivo prva je Požega, drugi je Kaptol, treća Pleternica, četvrti Pakrac-Lipik, peti Brestovac, šesti Čaglin.          

U streljaštvu: prva je Požega, drugi Čaglin, treća Pleternica, četvrti  Pakrac-Lipik, peti Brestovac, šesti Kaptol i sedmo Kutjevo.

Šah: uvjerljivi prvaci Požega (izgubili samo 1 bod), drugi Čaglin, treći Kaptol,  četvrti Pakrac-Lipik, peti Brestovac, šesta Pleternica.

Stolni tenis: prva Požega, drugi Kaptol, treći Brestovac, četvrto Kutjevo i peta Pleternica.  Prvaci po pojedinim disciplinama plasirali su se na prvenstvo RH.

IMG 9187Tri provoplasirane ekipe dobile su prigodne pehare, kao i u sveukupnom poretku, gdje je uvjerljivo najbolja bila Požega s 41 bodom (5 prvih i 1 drugo mjesto), drugi je Kaptol s 30, treći Brestovac s 25, četvrta Pleternica s 24, peti Čaglin i šesti Pakrac-Lipik sa po 18 i sedmo Kutjevo sa  7 bodova.  

Nastavak natjecanja protekao je uz vojnički grah i druženje.