Četvrtak, 04 Studeni 2021 10:09

Hrvatski lovački savez svečano u Požegi obilježio blagdan svog zaštitnika sv. Huberta

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POŽEGA - Hrvatski lovački savez je ove godine svečanost obilježavanja blagdana zaštitnika lovaca i lovstva sv. Huberta održao u Požegi. Ovakva centralna svečanost održala se u domaćinstvu Požege i Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije prije 8 godina i tada je u Požegi gostovalo preko 700 članova lovačkog saveza. Ove godine zbog epidemioloških mjera to nije bilo moguće organizirati, tako da se proslava održala u manjem obimu.

Prvo su u velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije članovi predsjedništva Hrvatskog lovačkog saveza i delegati iz svih županija održali svečanu sjednicu povodom obilježavanja sv. Huberta, ali rješavali i pitanja, probleme i odluke koje su bile na dnevnom redu sastanka kada se okupe svi predstavnici Županijskih lovačkih saveza. Domaćin je bio predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović, a sjednicu je vodio predsjednik HLS general u miru Đuro Dečak. Sjednici je nazočio zamjenik županice Ferdinand Troha a pri kraju sjednice pridružila se i sve sudionike pozdravila i županica Antonija Jozić, koja je za dugogodišnju suradnju s HLS još dok je bila pleternička gradonačelnica, nagrađena Zlatnom plaketom Hrvatskog lovačkog saveza koju joj je uručio Đuro Dečak.

Županica Jozić istaknula je kako su lovci oduvijek bili primjer izvrsne organiziranosti, primjerenog načina upravljanja materijalnim i financijskim sredstvima udruga te uistinu vrijednim i pohvalnim načinom upravljanja šumama, vođenjem računa o bioraznolikosti, ekološkoj raznolikosti, svih naših šuma. - Neka ta slika koju Hrvatski lovački savez zajedno sa svima vama pruža prema javnosti bude motiv da se borite za sve ovo o čemu ste danas govorili. Vjerujem da u vama ima odlučnosti, hrabrosti i odvažnosti da ostvarite sve vaše ciljeve – rekla je županica te istaknula da Županija vodi računa o lovstvu izdvajajući sredstva za rad lovačkih društava te će tako biti i nadalje u Požeško-slavonskoj županiji.

Nastavak je uslijedio formiranjem svečanog postroja lovaca Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije sa zastavama na Trgu sv. Terezije i ulaskom postroja u Katedralu sv. Terezije Avilske. Svetu misu povodom sv. Huberta predvodio je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević, a na kraju je uslijedila zajednička fotografija u Katedrali svih sudionika ovogodišnje proslave sv. Huberta.