Petak, 01 Listopad 2021 08:45

Obilježeno 30-ta godišnjica najhumanije akcije evakuacije pacijenata u Domovinskom ratu

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

PAKRAC - Ispred zgrade stare psihijatrije, Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana, u organizaciji UDVDR RH, Ogranak: Pakrac- Lipik, okupili su se sudionici „najhumanije akcije Domovinskog rata“ te se uz brojne uzvanike prisjetili akcije koja je izvedena u noći s 29. na 30. rujna 1991. godine kada je evakuirano i spašeno oko 270 pacijenata s odjela psihijatrije i intenzivne njege. Hrvatski branitelji i medicinsko osoblje tada su riskirali svoje živote kako bi spasili živote nemoćnih.

b8dfc257724636824a37ed39b7c9ef8f 2 XLŽupanica Antonija Jozić izrazila je veliku zahvalu braniteljima i svim sudionicima akcije rekavši da je u tim okolnostima ratnog vihora, i svih nedaća koje su zadesile našu domovinu, vrijedno divljenja učiniti takav iskorak. - Nadam se da će ova akcija biti nešto o čemu će se i nadalje govoriti, a time ćemo braniti dignitet, dostojanstvo obrambenog Domovinskog rata u kojem smo samo branili svoje svetinje, a to su dom, obitelj, ljude i prijatelje, a knjiga i film trajan su zapis vašeg čovjekoljublja i domoljublja..

Na Trgu bana Josipa Jelačića u Pakracu, polažući zajednički vijenac i prisjećajući se ove humane akcije, obilježena je jubilarna 30. godišnjica kojoj su prisustvovali sudionici akcije, braniteljske udruge, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana, te predsjednik gradskog vijeća Grada Pakraca Miroslav Ivančić.