Petak, 03 Rujan 2021 20:38

Pobjednik 5. Fišijade u Jakšiću je ekipa "Klen" iz Nove Gradiške

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

JAKŠIĆ -  5. Fišijada u Jakšiću okupila je na igralištu OŠ "Mladost" Jakšić 18 ekipa, što pojedinaca s prijateljima ili obitelji, što ekipa iz društava u udruga. Kuhalo se tu i pekla riba na rašljama i na ulju za članove ekipe da ne ostanu gladni, dok se kuhao fiš paprikaš od šarana, a i neke druge ribe tko je sa sobom donio. Organizator ŠRD "Slavonac" iz Jakšića svim ekipama osigurao je par kilograma šarana, vodu i drva, a ostalo su ekipe donijeli same, posebno začine i neke tajne kuhanja. Gledajući malo kuhare, bilo je tu svakakvih ideja, pa na kraju kao rezultat bilo i raznih fiševa, no svi su se među ekipama na kraju i pojeli, što je i cilj ove manifestacije i druženja.

Na kraju se i 18 fiševa našlo pred komisijom koja je stručno ocijenila izgled, boju, okus, konzistenciju, kuhanost ribe. Tako smo dobili i pobjednike 5. Fišijade u Jakšiću a najbolji s 142 boda osvojio je fiš pod rednim brojem 29, a skuhala ga je ekipa "Klen" iz Nove Gradiške. Drugo mjesto osvojila je ekipa tvrtke "Solanum" iz Jakšića sa 136 bodova, dok je 3. mjesto osvojila ekipa Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška. Tako su dvije nagrade i pehari otišli u Novu Gradišku.

U nastavku uslijedilo je druženje uz glazbu Tamburaškog sastava "Srce bećarsko" i naravno objedovanje fiša i šaranskih potkova sa krumpir salatom koje je pripremio organizator.