Petak, 03 Rujan 2021 12:42

5. "Jakšičkom fišijadom" danas započinje trodnevna manifestacija 19. "Pjesmom u jesen"

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

JAKŠIĆ - Danas od 16 sati na školskom igralištu OŠ "Mladost" Jakšić započinje 5. Jakšička fišijada u organizaciji ŠRD "Slavonac" iz Jakšića. Ekipe se mogu još prijaviti za natjecanje do 16 sati i dolaska na mjesto natjecanja, a organizator za svaku ekipu priprema šarane, vodu i drva za kuhanje. Treba ponijeti svoj kotlić, svoje začine i naravno tajnu kuhanja dobrog fiš paprikaša, pa čak i još koju vrstu ribe, jer fiš je bolji što ima više vrsta ribe u njemu. Posjetitelje će zabavljati TS Srce bećarsko. Za ljubitelje ribljih delicija organizator priprema puno fiš paprikaša i prženih  šaranskih potkova.

Današnja fišijada je uvod u trodnevnu manifestaciju  "Pjesmom u jesen" koja se održava po 19. put s izuzetkom prošle godine kada zbog epidemije korone nije održana. Tako se 4. rujna u popodnevnim satima od 18 sati održava svečani Mimohod od zgrade općine do igrališta škole u kojemu sudjeluje 11 KUD-ova i pjevačkih skupina koje prate konjanici i svečano ukrašene zaprege s konjima Konjogojskih udruga "Vallis Aurea iz Pleternice i Požege.

Na velikoj pozornici od 19 sati  u sklopu 19. Smotre folklora nastupaju folkloraši sa svojim izvedbama i koreografijama plesova i pjesama iz svoga kraja iz kojega dolaze. Ove godine nema KUD-ova iz inozemstva zbog poteškoća u putovanjima zbog pandemije korona virusa.

 Nakon završetka nastupa svih 11 prijavljenih grupa slijedi tamburaški koncert "Suhopoljskih tamburaša" do noćnih sati uz druženje i zabavu te odličnu gastronomsku ponudu jela i pića.

Za nedjelju 5. rujna od 18 sati na velikoj pozornici održat će se Dječja smotra folklora na kojoj nastupaju dječje folklorne skupine 9 KUD-ova s područja Požeštine te iz Darde, Podravskih Podgajaca, Gornjih Andrijevaca i Čačinaca.