Subota, 21 Kolovoz 2021 08:14

Zgrada Doma za starije i nemoćne osobe Požega uskoro u vlasništvu Županije

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku, kojom će pravo vlasništva zgrade Doma za starije i nemoćne osobe u Požegi, s Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje prenijeti na Požeško-slavonsku županije, bez naknade.

Zgrada Doma za starije i nemoćne osobe Požega do sada je bila u vlasništvu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Nakon zahtjeva ravnatelja HZMO-a, Upravno vijeće HZMO-a donijelo je odluku, a temeljem koje je Vlada RH dala prethodnu suglasnost ravnatelju za prijenos prava vlasništva. Navedeno, nakon procedure u HZMO-u, mora potvrditi i Županijska skupština.

Dom za starije i nemoćne osobe Požega, već dugi niz godina obavlja svoju djelatnost i skrbi o starijim i bolesnim osobama, a istovremeno su ulaganja Požeško – slavonske županije za potrebe održavanja, koja je osnivač Doma, ulaganja u „tuđu imovinu“. - Željela bih zahvaliti predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću te ravnatelju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivanu Serdaru. Kao osnivači Doma za starije i nemoćne osobe Požega, nakon prijenosa prava vlasništva, puno brže i efikasnije moći ćemo raspolagati nekretninom,  a posebno valja naglasiti kako će nam olakšati postupak prijavljivanja na europske fondove – rekla je županica Antonija Jozić.