Subota, 14 Ožujak 2020 10:15

Za predsjednika izabran Nediljko Nenadić iz Kutjeva

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

REDOVNA IZBORNA GODIŠNJA SKUPŠTINA MATICE UMIROVLJENIKA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

VELIKA – Svoju Redovnu godišnju i Izbornu Skupštinu održala je Matica umirovljenika Požeško-slavonske županije u Restoranu Čiča Mata u Velikoj. Prihvaćena su sva izvješća o radu u proteklom razdoblju, te financijska izvješća, koja govore da se puno aktivnosti može napraviti i s malo sredstava, ali samo kod skromnih umirovljenika. Izvješća je podnio dosadašnji tajnik Radoslav Antunović. Donesen je i plan rada za naredno razdoblje u kojemu su ponovno niz aktivnosti oko kojih se okupljaju umirovljenici naše županije.

Prije svega tu su već tradicionalni 18. Pjevački susreti svih Matica umirovljenika općina i gradova, gdje se okupi i 350-njak pjevača u mješovitim pjevačkim skupinama s glazbenim pratnjama, a najbolja pjevačka skupina odlazi na državno natjecanje. Vrlo brojni su i Sportski susreti koji se također održavaju uz učešće svih Matica umirovljenika općina i gradova, ukupno njih 11 matica. I sportski susreti bilježe svoje 18. izdanje, a najbolje ekipe odlaze i na državno sportsko natjecanje.Planirane su i tradicionalne zabave uz Valentinovo i sv. Katu, Katarinska zabava, koje su do sada uspijevale uvijek izazvati veliki interes, a priključe im se i manje Matice iz susjednih županija. Planirani su još i turnir u pikadu, kojega je ove godine domaćin MU Kaptol, ali i izleti. Za sve svoje aktivnosti uglavnom se oslanjaju na proračun Požeško-slavonske županije od kojih očekuju 18 tisuća kuna, te na proračune lokalne samouprave, općina i gradova od kojih očekuju također toliki iznos.

Kako je dosadašnjem predsjedniku Ivanu Ronti izašao četverogodišnji mandat, a nije se želio dalje kandidirati za novi mandat, za predsjednika Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije kandidiran je Nediljko Nenadić iz kutjevačke Matice umirovljenika. Prijedlog je izglasan jednoglasno, a dobili smo i novog zamjenika predsjednika Vladimira Grgića iz MU Brestovac, tajnika Antu Pavkovića iz MU Kutjevo i nove članove predsjedništva i Nadzornog odbora.

Novi predsjednik Nenadić zahvalio se na povjerenju koje mu je dano, dosadašnjem predsjedniku na radu i istakao da se nada da ih neće iznevjeriti, nego društveni rad u Matici umirovljenika još unaprijediti.