Ponedjeljak, 13 Svibanj 2019 09:49

Održana Skupština Vatrogasne zajednice Grada Požege

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - U prostoru Vatrogasnog doma održana je 9. redovita izvještajna Skupština Vatrogasne zajednice Grada Požege. Iskazani su dobri i bogati rezultati rada, te još jednom potvrđeno opravdanje ideje od prije devet godina da se vatrogastvo s područja grada ujedini i osnuje svoju vatrogasnu zajednicu. Vatrogasna zajednica Grada Požege ima na raspolaganju 53 operativna vatrogasca i to DVD Požega 25 vatrogasaca, DVD Gornji Emovci 8 i JVP Požega 20 vatrogasaca koji zadovoljavaju zakonske uvjete.16d983dc229d1c86ae548cba58f45a7e 3 XL

Tijekom prošle godina na području VZ Grada Požege zabilježeno je ukupno 432 intervencije. Od toga su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Požege sudjelovali na ukupno 432 intervencije i događaja, pripadnici DVD Požega na 12 dok pripadnici DVD Gornji Emovci tijekom 2018. godine nisu imali intervencija. Požeški vatrogasci posebno su aktivni u natjecateljskom i vježbovnom dijelu, imaju velik broj djece i mladeži, budućih vatrogasaca, s kojima odlaze na brojna natjecanja.

- Uvijek sam se divio ljudima koji su sposobni, spremni i dovoljno hrabri i žrtvovati sebe i svoj život za druge. Dok grad Požega bude imao vas i ove drage ljude koji obavljaju važan zadatak ne moramo brinuti. Vi ste zajednica, u punom smislu te riječi, a zajednica mora biti ravnopravna. Kroz sve ove godine svojim ste radom dokazali da hoćete i možete pomoći ovom gradu i njegovim stanovnicima. Vatrogasci su sastavni dio života grada, s nama ste i kad se slavi i kada nešto krene po zlu i tu vam je mjesto. – poručio je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

16d983dc229d1c86ae548cba58f45a7e 5 XLUz izvješće o radu za prošlu godinu, na Skupštini su većinom glasova usvojeni program rada i financijski plan za 2020. godinu. Skupština je usvojila izmjene i dopune Statuta, a usvojene su i odluke o razrješenju dosadašnjih predstavnika JVP u Skupštini VZG te imenovanju novih. Većinom glasova usvojena je Odluka o razrješenju zapovjednika i njegova zamjenika kojom je dosadašnje dužnosti razriješen Zdenko Mautner, dok je novim zapovjednikom imenovan Dalibor Hrunka, zapovjednik JVP Grada Požege. Kristijan Perković ostao je zamjenikom zapovjednika. Predstavnikom grada u Predsjedništvo VZG Požega imenovan je Drago Adžić, dok je novi predstavnik DVD-a Požega Sebastijan Galiot.