Subota, 30 Ožujak 2019 13:44

Posjeta županijskih i vatrogasnih čelnika slavonskih županija Vatrogasnoj školi u Telfsu

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

TIROL - Velika suradnja vatrogasaca Hrvatske i austrijskog Tirola rezultirala je posjetom županijskih i vatrogasnih čelnika slavonskih županija u sklopu projekta donacije vatrogasnih vozila Tirola za slavonske DVD-ove te obuke slavonskih vatrogasaca u Zemaljskoj vatrogasnoj školi u Telfsu. Vatrogasnu školu u Telfsu koja se nalazi u pokrajini Tirol u Austriji posjetili su župan Alojz Tomašević, načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač, načelnik općine Kaptol Mile Pavičić i načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić.

Nazočili su prezentaciji vatrogasnog sustava pokrajine Tirol, koju je predstavio vatrogasni inspektor Alfonz Gruber, a potom su u društvu ravnatelja Georga Wadharta obišli prostore vatrogasne škole. Poslije obilaska, složili su se kako su uvjeti koje vatrogasci u Tirolu imaju prilikom svog vatrogasnog školovanja odlični.

Već dugi niz godina pokrajina Tirol ima izuzetno dobru suradnju s Požeško-slavonskom županijom na području vatrogastva kojoj su dokaz brojna vatrogasna vozila doniranima dobrovoljnim društvima županije. Također ove se godine dvadeset predstavnika DVD-a nalaze na obuci u njihovoj školi, a stečena nova i vrijedna iskustva primjenjivati će u svojoj sredini. Iskoristili su posjet kao bi razmijenili iskustva u radu i dogovorili buduću suradnju pokrajine Tirol i pet slavonskih županija.