Petak, 29 Ožujak 2019 15:15

Najtrofejniji Moto klub u Hrvatskoj i najbolji sportaši Grada Požege

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

22. REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA MOTO KLUBA POŽEGA PROMET - 

POŽEGA / VILARE – Još jedna od vrlo uspješnih godina u njihovom 22-godišnjem postojanju je iza Moto kluba Požega Promet, čulo se na 22. Redovnoj godišnjoj skupštini koji su održali u svojim uređenim prostorijama na samoj moto cross stazi Volare, na rubu grada Požege. – Nanizali smo pune 22. godine, a prošle godine naša 3 vozača postali su prvaci Hrvatske, mi kao Moto klub smo već godinama u vrhu Hrvatske, dobili smo najviše trofeja, a prošle godine imamo i najboljeg sportaša u Gradu Požegi, našeg vozača Mateja Jaroša, a kao klub smo proglašeni za najbolju mušku sportsku udrugu Grada Požege. Naši rezultati su za nas svakako ponos, no oni su nam donijeli i dosta novih članova iz drugih sredina, iz drugih gradova, od Kutine, Đakova, Pitomače, pa čak i iz Vojvodine, tako da ove natjecateljske godine Moto klub Požega Promet ima natjecatelja kao nikada do sada. Od ove godine imamo i tri mlade djevojke koje voze za nas na natjecanjima – istakao je tajnik kluba Zlatko Jaroš.

Predsjednik kluba Branko Šutalo pozdravio je sve članove kluba i goste, posebno tajnika Požeškog sportskog saveza Željka Mitrovića, koji pomaže u radu kluba sufinanciranjem 50-tak tisuća kuna godišnje i omogućuje zajedno s gradom Požegom i Požeško-slavonskom županijom da mogu urediti i održavati svoju, nadaleko poznatu i najbolju moto cross stazu Vilare, ali i otići na brojna natjecanja. Natjecanja su bitna jer se na natjecanjima osvajaju pehari, medalje, a tako i čuje diljem Hrvatske za klub i grad Požegu i županiju. Zahvalio se i ostalim općinama i gradovima koji tijekom godine pomažu u financiranju kluba. Za jednu normalnu sezonu, organizaciju nekoliko utka kao domaćini i odlazak na dvadesetak trka u druge gradove, klub treba od 150 do 200 tisuća kuna godišnje.

Posebno su se zahvalili županu požeško-slavonskom Alojzu Tomaševiću koji je pomogao u odluci da dobiju Glavicu za održavanje utrka, a posebno što su tijekom godine, vikendima dobili mogućnosti treninga na stazi i vožnju po stazi. – Na taj način smo dio naših brzih vozača maknuli s gradskih ulica i prometnica, a posebno sa zavoja i uspona Krndije, te na taj način sačuvali njihove i druge živote od stradavanja u prometu. Sada nam na vikend treninge i vožnju po stazi dolaze i motoristi iz cijele Slavonije. Bude tu i padova, zapaljenja motora, ozljeda, ali sve u kontroliranim uvjetima i ne ugrožavajući druge sudionike u prometu. Mi se brinemo i o uređenju staze, asfaltirali smo neke dijelove staze ponovno, ali i okoliša koji smo uredili da zavoji budu sigurniji i vidljiviji – istakao je tajnik Jaroš, koji je iznio i plan rada za 2019. godinu. To je ponovno dvije utrke na Vilarama i dvije utrke na Glavici kojem organiziraju kao domaćini, te sudjelovanje na svim utrkama u nekoliko kategorija. Financijski plan je uravnotežen s rashodima i iznosi 150 tisuća kuna, no svakako će biti potrebno i više sredstava za koje će se morati obratiti na više adresa. Planiraju i ove godine na stazi Vilare provesti i hidrantsku mrežu zbog potrebe stalnog natapanja staze, jer vožnja moto crossa je vrhunska u blatu, a nikako u prašini koja smeta i vozačima a i posjetiteljima. Dolazi i teška mehanizacija koja će malo popraviti konfiguraciju same staze i ponovno je staviti na mjesto najbolje staze za moto cross u Hrvatskoj. Svakako ove godine više moraju poraditi i na marketingu da pridobiju više posjetitelja na svojim utrkama te se na taj način kroz ulaznice i lakše financiraju.

(AGM Kruna)