Srijeda, 23 Siječanj 2019 10:09

26. Tradicionalno Vinkovo u Velikoj

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

VELIKA - U organizaciji Turističke zajednice Velika i Općine Velika na mjesnom Trgu sv. Augustina održano je tradicionalno 26. Vinkovo. Veličani su ponosni na svoje Vinkovo, jer dok drugi slave Vincelovo, oni već 26 godine čuvaju dobru tradiciju proslave dobrog sveca upravo na njegov dan. Rijetki se mogu pohvaliti tako dugom tradicijom. - Uz priliku za promociju i degustaciju vina nastalih u veličkim podrumima te turističko predstavljanje ovog dijela Slavonije, Vinkovo u Velikoj, na sasvim je poseban način i manifestacija zajedništva. Jer da nema ovog zajedništva ne bi bilo ni veličkih manifestacija oslonjenih na tradiciju i prepoznatljivih po slozi i pozitivnoj energiji. - rekao je načelnik Općine Velika Vlado Boban.

Veličani su pripremili mnogo hrane, a neke od delicija su bili slavonski čobanac, gulaš, kobasica u pecivu, poderane gaće i brojni suhomesnati slavonski specijaliteti, ali i morske delicije koje su ponudili dugogodišnji prijatelji iz Raše. Na proslavi Vinkova posjetitelji su mogli kupnjom suvenir čaše s natpisom „Vinkovo u Velikoj 2019.“ degustirati vina od 16 vinara koji su donirali po 45 litara vina, od kojih je 15 litara išlo u jedinstvenu kupažu 16 graševina, a koja je bila ponuđena svima u velikoj bačvi.

Nakon svete mise u crkvi sv. Augustina uslijedio je blagoslov vincelovskog krijesa, vinove loze, vinogradara, vinara, podrumara i vina koji je vodio župnik Mario Sanić, a u zabavnom dijelu programa nastupili su članovi Tamburaškog sastava Zlatna dolina i Vokalno - instrumentalnog sastava Zlatne strune.