Subota, 22 Prosinac 2018 19:33

Veseli i topli „Advent u Kutjevu“ i Djed Božićnjak s poklonima

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

KUTJEVO – Grad Kutjevo i tamošnja Turistička zajednica uz Udrugu mladih organizirala je ovogodišnji „Advent u Kutjevu“ kroz nekoliko dana. Na samom Trgu graševine ispred gradske kuće u desetak kućica i štandova organiziran je Božićni sajam s proizvodima isključivo domaćih OPG-a i malih proizvođača. Na štandovima je bilo i nešto za pojesti, od peciva s kobasicama i palačinki, te kuhanog vina i čaja za popiti, ali i degustirati sireva, meda, pekmeza i kupiti suvenir ili koji božićni ukras.

Uvijek je od 16 sati bio program za najmlađe, a drugog dana pojavio se i Djed Božićnjak. Naravno da se on nije pojavio bez velike vreće u kojoj je bilo puno slatkih paketića i slatkiša koje je Djed Božićnjak podijelio svoj djeci koja su se zatekla na trgu. Uz djecu pojavio se i kutjevački gradonačelnik Josip Budimir, pa smo i njega uhvatili u objektiv fotoaparata s Božićnjakom u krilu. Svoj djeci gradonačelnik je poželio sve najbolje za blagdane, čestit Božić i sretnu Novu 2019. godinu.

Od 18 sati krenuo je program za odrasle sa malo ozbiljnijim zabavljačima, uglavnom s domaćim tamburašima TS De Gotho, a druge večeri zabavljao je sve TS Bisernica iz Požege. Kuhano vino i „grijani stolovi“ omogućili su da se svi bezbrižno druže dugo u noć.