Srijeda, 28 Studeni 2018 13:57

Požeški Advent sadrži gotovo 60 raznih događanja i traje do 7. siječnja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAJAVLJEN BOGATI PROGRAM ADVENTA U POŽEGI TIJEKOM PROSINCA - 

POŽEGA – Već nekoliko godina i Požega se pridružila gradovima koji poseban i svečani program pripremaju u dane Adventa. Grad poprima sasvim novi izgled, a niz manifestacija i priredbi, gotovo 60 raznih događaja najavila je na tiskovnoj konferenciji direktorica TZ Silvija Podoljak i požeški gradonačelnik Darko Puljašić. Sve počinje 1. prosinca i traje do 7. siječnja pod motom “Sjajno vrijeme”.

- Advent želimo brendirati kako bi posao jedna kvalitetna promocija našeg grada, turizma i svega što se već godinama trudimo prikazati. Pozivam stoga sve sugrađane i drage goste da dođu i provedu to vrijeme u Požegi. Ima puno lijepih događanja, jer ovo je najljepše vrijeme, vrijeme kada ljubav cvate, kada jedni drugima želimo lijepe želje i gajimo lijepe osjećaje - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.
Sva događanja za Advent u Požegi predstavila je direktorica Ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak. - Advent u Požegi tradicionalna je predblagdanska manifestacija koja će ove godine Požegu staviti na mapu Advenata u Hrvatskoj. Na niz lokacija očekuje vas kako kaže slogan “Sjajno vrijeme” u mnogim lokacijama koje su posebno zanimljive u ovo blagdansko vrijeme. Uz mnoge humanitarne akcije naše posjetitelje očekuje događaju poput “Hodanjem do zdravlja”, “Čaj za malog zmaja”, ali i adventski razgled grada uz turističkog vodiča. Već 1. prosinca očekuju nas u pješačkoj zoni adventske kuće, a na istom prostoru bit će smješten i Božićni sajam uz domaće izlagače s programom otvorenja 20. prosinca. Kroz sve dane sajma organizirane su i razne radionice, a Konjogojstvena udruga Vallis Aurea organizira i vožnju kočijom. 21. prosinca Moto Klub Independent već tradicionalno će darivati djecu od 11 sati, a novi događaj ove godine je Advent winter party gdje ćemo uz nagradnu igru i DJ Pavku se družiti od 21 sat uz kuhano vino, kobasice i kraft pivo. Odred izviđača 22. prosinca Odred dijelit će Betlehemsko svijetlo mira, a 24. prosinca na sam Badnjak Obrtnička komora PSŽ i Udruženje obrtnika Požega organizira Božićni domjenak za građane od 10:30 sati nakon čega slijedi božićni koncert Brass kvinteta „Pandur“. Uz to, Već tradicionalno na Trgu sv. Terezije svake subote od 18:30 nakon mise u Katedrali sv. Terezije Avilske uz kratku propovijed i crkveni zbor zapalit ćemo po jednu adventsku svijeću 1.,8.,15. i 22. prosinca.

I ove godine Slavonska Božićna Bajka kroz cijeli prosinac na Sportsko rekreativnom centru nudi klizalište čije će otvorenje s prigodnim programom biti 5. prosinca. Na otvorenju je sve besplatno, a kasnije će se klizaljke plaćati 10 kn po satu. Pripremljen je doček Nove godine za djecu 31. prosinca od 16 sati pored klizališta, a odrasli će se moći zabaviti na tradicionalnom dočeku u Šetališnoj zoni uz novogodišnji koncert TS Posegana i starog požeškog djedicu u crvenom Borisa Benčića.

(AGM Kruna)