Ponedjeljak, 20 Kolovoz 2018 10:03

I ove godine tisuće vjernika hodočastit će u zagrljaj Nebeskoj Majci, među njima i veliki broj pješaka

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

GOSPA VOĆINSKA -

Brojni pješaci hodočasnici, ponajviše mladi, i ovu će se godinu zaputiti svojoj Nebeskoj Majci u zagrljaj u Voćinsko Marijansko svetište. Neki će se od njih zaputiti već danas 20. kolovoza, u cik zore iz Posavskih župa, Davora, Orubice, Štivice, Starog Petrovog Sela, Nove Kapele i drugih kako bi se pridružili onima koji ih čekaju u požeškoj Crkvi. sv. Lovre.

U zajedničkom hodočasničkom hodu, u ponedjeljak, u 14 sati, nakon blagoslova svi će krenuti iz Crkve sv. Lovre prema Stražemanu, već poznatom odredištu i prihvatnom mjestu pješaka hodočasnika.

Uz pozdrave hodočasnika zvonjavom stražemankih zvona u tamošnjoj će crkvi hodočasnici primiti euharistijski blagoslov nakon kojih će se mnogi od pješaka – hodočasnika zaputiti u obitelji koje će im biti domaćini, ponuditi odmor i okrjepu. Veći broj pješaka – hodočasnika već duži niz godina biva primljen kod istih obitelji među kojima se izrodilo veliko prijateljstvo.

Hodočašće u Voćin 2018. plakatStražeman će u rano jutro, 21. kolovoza već iza 4 sata biti prepun onih koji će se priključiti onim pješacima – hodočasnicima te će svi zajedno u 5 sati nakon blagoslova krenuti šumskim puteljcima i utabanim hodočasničkim stazama prema Voćinu.

Kao i prijašnjih godina pješake hodočasnike će na Leštatu dočekati lovci tamošnjeg društva i počastiti pecivima i pićem gdje će biti i kraći odmor nakon kojeg će opet svi zajedno uz Marijanske pjesme hoditi prema Voćinu. Do dolaska pred Voćin bit će na Djedovici će biti još jedan veći odmor.

Dok cestom budu pješaci – hodočasnici hodili, u poslijepodnevnim satima susretat će se s brojnim autobusima hodočasnika koji će se priključiti centralnoj proslavi Nebeske Voćinske Majke i euharistijskom slavlju kojeg će od 18,30 predvoditi msgr. dr. Antun Škvorčević, požeški biskup.

Tekst/foto: D.K.