Ponedjeljak, 20 Kolovoz 2018 11:05

Prelazni pehar od Osječana ponovno vraćen u Virovitičku županiju

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

4. KUP SLAVONIJE I BARANJE U LOVNOM STRELJAŠTVU -

BZENICA / POŽEGA - Po lijepom i sunčanom nedjeljnom danu održan je 4. Kup Slavonije i Baranje u lovnom streljaštvu na jedinstvenom lovačkom strelištu u Bzenici. Natjecale su se ekipe četiri slavonskih županija, uz gostujuće dvije ekipe iz Lovačkog saveza grada zagreba te dvije ekipe iz LS Požeško-slavonske županije. Lovački savez Požeško-slavonske županije je domaćin jer trenutno ima najbolje uređeno strelište u cijeloj Hrvatskoj, na kojemu se može natjecati u svim kategorijama, pa čak i svjetska i olimpijska natjecanja. Po šest natjecatelja uz voditelja natjecalo se u gađanju letećih meta u lovačkom trapu i lovačkom parkuru te na pokretne i nepokretne mete s puškama s užljebljenim cijevima. Natjecanje je otvorio predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza, general u mirovini Đuro Dečak, a otvorenju su nazočili zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić, predsjednik LS PSŽ Branko Bertelović i predsjednici slavonskih lovačkih saveza.

Ovo natjecanje na regiji Slavonije i Baranje inicirao je bivši predsjednik LS Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović uz potporu HLS i predsjednika Đure dečaka, koji je i financijski pomogao ovo lovno natjecanje u streljaštvu.

Nakon završenog natjecanja dodjela pehara i proglašenje pobjednika održano je u Restoranu Krčme Zlatni lug uz svečani ručak.

Strijelci Virovitičko-podravske županije pobjednici su u ekipnom plasmanu sa 444 boda, druga je prva ekipa grada Zagreba sa 414, treća je prva ekipa Požeško-slavonske županije sa 408, a dalje slijede grad Zagreb druga ekipa sa 395 bodova,  Požeško-slavonska županija druga ekipa sa 390, Vukovarsko-srijemska županija sa 387 i Osječko-baranjska županija, prošlogodišnji pobjdnici sa 379 bodova.

Najbolji pojedinac je Marko Ledinščić, ekipa Zagreb II sa 93 boda, drugi je Igor Vrbančić također sa 93 boda i treći Tomislav Brlas sa 92, oba Virovitičko-podravska županija, a slijede Ivica Jakšić, Osječko-baranjska županija  sa 92 boda, Krešimir Vrančić, ekipa Zagreb I sa 90 itd.  Pehare najboljima uručili su uz dopredsjednike HLS i požeški gradonačelnik Darko Puljašić, koji također daje podršku  lovačkim aktivnostima, a posebno sportskom natjecanju lovaca.

Prvog tjedna u rujnu održava se u Bzenici na lovačkom strelištu Prvenstvo Hrvatske u lovnom streljaštvu na kojemu sudjeluju ekipe 20 županija, grada Zagreba, te kao gosti reprezentacije susjednih država.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska