Ponedjeljak, 04 Lipanj 2018 09:39

Ramci koji dolaze iz srca slavonske ravnice

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA ZAVIČAJNOG DRUŠTVA KUD RAMA PLETERNICA -

PLETERNICA - KUD Zavičajno društvo "Rama" Pleternica održalo je redovnu godišnju skupštinu na kojoj se predsjednik Jure Vidakušić osvrnuo na rad udruge proteklih mjeseci te planove do kraja godine. - Ima nas svugdje – istakao je predsjednik Vidakušić nabrojavši sudjelovanja od Festivala kulenove seke u Velikoj, preko Roštiljade u Zarilcu, Sarmijade u Požegi do Festivala slanine i vina u Kaptolu. - Osim na manifestacijama u našem kraju, gostovali smo i na Hrvatskoj televiziji, u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" gdje smo se predstavili pjesmom i običajima. Bili smo također i na obilježavanju obljetnice Češke besede gdje smo dobili Povelju prijateljstva što nam je izuzetna čast. Nastupili smo i na smotri u Semeljcima, snimili smo polusatnu emisiju za vinkovačku Plavu TV pod nazivom "Život priča priče" a nedavno smo sudjelovali i na braniteljskom križnom putu – kazao je Jure Vidakušić.

Niz nastupa Ramci planiraju i sljedećih mjeseci pa će već 16. lipnja sudjelovati ma Brodskom kolu. Neće izostati ni s domaćeg LIDAS-a. U srpnju i kolovozu imat će dva gostovanja izvan Hrvatske a do kraja godine gostovat će nekoliko puta i u Zagrebu. - U Zagreb najprije idemo na poziv Ramske zajednice, 7. i 8. srpnja, gdje ćemo najprije nastupiti na Gornjem gradu a drugi dan u Sopnici. Ponovo ćemo u Zagreb na Međunarodni festival folklora 20. i 21. srpnja, i tada ćemo, drugog dana, nastupiti u Lisinskom. To će snimati televizija pa će se istog dana navečer moći vidjeti u programu. Istog dana odlazimo onda u Travnik gdje je također Međunarodna smotra folklora. U kolovozu, na Veliku gospu, pozvani smo u Odžak na međunarodnu smotru. Pozvani smo i u Ramu ali, još ćemo vidjeti da li ćemo ići. U planu imamo i dva uzvratna posjeta, u Kaštele i Vojvodinu gdje ćemo sigurno otići svim srcem. Na kraju godine ćemo ponovo u Zagreb, na Advent. Ja sam prošle godine sam nastupao s guslama a ove godine su pozvali cijeli KUD – istakao je Vidakušić i podsjetio kako, gdje god nastupaju, obavezno zapjevaju: Mi stižemo iz srca ravnice, nosimo vam pozdrav Grada Pleternice!

Godišnjoj skupštini pleterničkih Ramaca prisustvovali su predstavnici nekoliko kulturno-umjetničkih društava i udruga s pleterničkog područja te dogradonačelnik Domagoj Katić, koji su im čestitali na uspješnom radu.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska