Nedjelja, 03 Lipanj 2018 10:52

Vinski štandovi i Jole napunili Trg graševine

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

TREĆI DIO FESTIVALA GRAŠEVINE U KUTJEVU BIO JE ONAJ ZABAVNI DIO ZA POSJETITELJE -

KUTJEVO – Nakon vrlo zanimljive utrke traktora, onaj treći dio festivala graševine, onaj zabavni dio namijenjen za posjetitelje, ljubitelje vinske kapljice i dobrih specijaliteta, u potpunosti je napunio Trg graševine.

Sve je krenulo sa nastupom folklornih društava, pjevačkih skupina i mladih tamburaša, tako smo na pozornici vidjeli Mješoviti pjevački zbor matice umirovljenika Kutjevo, članove KUD Bektež i TS De Ghoto iz Grabarja. U velikom šatoru vinari su postavili svoje štandove na kojima su se mogla degustirati vina, kako članova Udruge Kutjevački vinari, tako i sva zlatom nagrađena i šampionskim titulama okićena vina Kutjeva d.d. Na Trgu graševine bili su i štandovi OPG-a i proizvođača hrane, od suhomesnatih delicija, do pekmeza i sireva. U predvorju Kino sale bila je postavljena izložba starih razglednica i fotografija Kutjeva, te uradci likovne kolonije, vrlo zanimljivo oslikana vinska burad.

Ove godine bila je i odlična ugostiteljska ponuda za koju se pobrinulo osoblje Restorana Vinogradarstva i vinarstva Kutjeva d.d. pod drugim šatorom, a uz odličan roštilj bilo je tu neobičnih specijaliteta poput patke pečene na ražnju. Večernju atmosferu zagrijavali su odlični tamburaši TS Rubato, a poslije njih, kada je na Trg graševine pao mrak, nastupio je Jole i njegov prateći band. Prostor trga je već bio napunjen, a dodatno ga je napunio odličan zabavljač Jole, tako da organizatori, TZ grada Kutjeva, Udruga Kutjevački vinari uz pokrovitelje grad Kutjevo i tvrtku Kutjevo d.d. mogu u potpunosti biti zadovoljni.