Nedjelja, 27 Svibanj 2018 09:44

Tristotinjak biciklista vozilo do imanja Zlatni lug

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA ZDRAVI GRAD -

POŽEGA - Jedna od dugovječnih požeških manifestacija je svakako „Požega zdravi grad“ koja zadnjih nekoliko godina bude organizirana u šetalištu kod Nikole Tesle u Parku kraj Orljave. Uz pokroviteljstvo grada Požege organizira ju TZ grada Požega i Brdsko biciklistički klub Požega, uz Policijsku upravu Požeško-slavonsku, brojne udruge i proizvođače autohtone i zdrave hrane s područja Požeštine.

Već šest godina na našem području djelatnici Policijske uprave Požeško-slavonske organiziraju besplatnu registraciju bicikala i pregled tehničke ispravnosti bicikla. – Do sada je registrirano preko 2.500 bicikala na području naše PU, a uvjet je da je bicikl potpuno tehnički ispravan, da ima prednja i zadnja svjetla, katadioptere ili mačje oči na kotačima i pedalama, da bude ispravan kočioni sustav i zvonce. U zadnje vrijeme smo pomoću evidencije registriranih bicikala lakše utvrđivali otuđene bicikle – ističe Nikolina Janković.

Ove godine u Parku kraj Orljave okupilo se oko tristotinjak biciklista, koji su bili spremni za vožnju dugu 8.5 km, rutom gradskim ulicama, kroz Cirakijevu-Njemačku, preko Trga sv. Trojstva -Orljavskom-Zrinskom-Frankopanskom, laganim usponom prema Donjim Emovcima s ciljem u Emovačkom lugu na imanju Zlatnog luga. Na cilju u Zlatnom lugu priređeno je nekoliko zanimljivih igara, poput bacanja bicikla u dalj, skakanja u vreći i povlačenje užeta. Za sve sudionike biciklijade priređen je i zdravi objed.