Subota, 05 Svibanj 2018 09:59

3. Aurea Fest tehničke kulture 2018.

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE GRADA POŽEGA -

POŽEGA – Zajednica tehničke kulture grada Požege organizirala je po 3. puta Aurea Fest tehničke kulture u sklopu kojega je održana i Modelarska liga županije na kojoj je sudjelovalo tridesetak ekipa osnovnih škola grada Požege, OŠ Antuna Kanižlića, OŠ Dobriša Cesarić, OŠ Julija Kempfa, Katolička osnovna škola te OŠ iz Pleternice, Velike i Čaglina. Festival je održan u Sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ u Požegi, a pod pokroviteljstvom grada Požege, Požeško-slavonske županije i Hrvatske zajednice tehničke kulture, a potporu projektu su pružili Turistička zajednica grada Požega i tvrtka Komunalac Požega.

Manifestacija je prvenstveno zamišljena kao promidžbena aktivnost i prezentacija rada Zajednice tehničke kulture grada Požege koja se odvija u nekoliko djelatnosti. Na posebnim štandovima prikazan je rad nekoliko članica Zajednice, od CB kluba, Ronilačkog kluba, Avio modelarskog kluba, Kluba inovatora koji su osvojili posebne nagrade na natjecanjima i smotrama inovatora, sekcija dronova koja je sudjelovala na Osijek dron Expo, 3D modelarski klub koji izrađuje predmete na 3D printeru, učeničkih zadruga koje su prikazale svoju proizvodnju iz tehničke kulture.

- Ovo današnje okupljanje je uz natjecanje ujedno i kruna prikaza našeg rada. Najbolji s ovog natjecanje predstavljat će naš grad i županiju na državnim natjecanjima, na kojima iz godinu u godinu postižemo sve bolje rezultate i približavamo se i postoljima. Sjećam se kada smo počeli bili smo nisko plasirani, a sada svake godine tu letvicu pomičemo prema naprijed i očekujemo naravno i bolje rezultate. Zahvaljujem na pomoći i podršci koju za to dobivamo od naših pokrovitelja, ali i što su nam se uz osnovne škole grada škole pridružile i druge škole s područja naše županije – istakao je Đuka Pelcl, predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Požege.

Sve natjecatelje prigodnim riječima pozdravili su i dali podršku, zamjenik gradonačelnika grada Požege Ferdinand Troha i zamjenik župana za društvene djelatnosti Vedran Neferović, koji je ujedno i otvorio Aurea Fest tehničke kulture 2018.