Petak, 20 Travanj 2018 15:16

Obilježili Dan planeta Zemlja uz priredbu i modnu reviju reciklirane odjeće

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

UČENICI 1. I 4. RAZREDA OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA -

POŽEGA – Posebno je veselo ali i odgovorno danas bilo u školskom dvorištu požeške OŠ Antuna Kanižlića. Obilježavajući Dan planeta Zemlja učenici 1. i 4. razreda priredili su priredbu s točkama u kojima su upozoravali na odgovornije ponašanje svih prema prirodi, okolišu i Zemlji, a priredili su i pravu modnu reviju. Za modnu reviju sami su dizajnirali, izradili i nosili modele izrađene od IMG 5807recikliranih materijala, uglavnom onih koji se bacaju u smeće. Voditeljice projekta su bile učiteljice razredne nastave Zdenka Marković i Elvira Baričevac.

- Ovim događajem željeli smo obilježiti Dan planeta Zemlje, a prvašići se po prvi puta u školi susreću s ovim pojmom. Organizirali smo malu priredbu gdje su učenici priredili i govorili poruke kako se trebamo odnositi prema Zemlji, a na modnoj reviji sami će nositi modele koje su izrađivali u sklopu likovnog odgoja. Koristili smo materijale koje uglavnom bacamo, od plastičnih vrećica, papira, novina, plastike, te pokazali kako od otpada možemo napraviti nešto korisno, od rajfova, mašnica, šnala, narukvica, kravata, haljina – istakla je učiteljica 1. razreda Elvira Baričevac.

Malo veći učenici, oni iz 4. razreda priredili su i plesne točke, igrokaz i recitacije, sve na temu IMG 5800bacanja otpada u prirodu, te veće potrebe za zaštitom Zemlje. Modnu reviju svojih recikliranih modela također su na kraju prikazali.

- Mi smo se dugo pripremali da osvijestimo ljude da čiste zemlje i ne ponašaju se ružno prema Zemlji, jer to je nepristojno. Napravili smo plakate i postavili ih po školi da svima kažemo da njihovo ponašanje nije dobro, da ne bacaju smeće. Pronašli smo u prirodi čak cijelo jedno smetlište, što svakako ne bi smjelo biti – istakla je učenica 4. razreda, Magdalena Zagrajšek.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska