Četvrtak, 19 Travanj 2018 15:29

Sinergija najboljih gastro delicija i vina Krauthaker na enološkom Masterclassu na Lošinju

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

LOŠINJ – Sezona u lošinjskoj uvali Čikat započela je ekskluzivnim predstavljanjem vrlo cijenjenih hrvatskih vina Krauthaker na enološkom Masterclassu u Boutique Hotelu Alhambra 5*. Riječ je o pet vina jedne od najuspješnijih hrvatskih vinarija koju je na Masterclassu u lošinjskoj Alhambri predstavio direktor i vlasnik vinarije Vlado Krauthaker. Uz probrana Krauthaker vina, pripremljena je i ekskluzivna gala večera u pet sljedova koja je okusom udovoljila i najzahtjevnijim poznavateljima vina i gastronomije iz Hrvatske i okolnih zemalja.

Na menuu glavnog chefa a la carte restorana Alfred Keller Melkiora Bašića našli su se pašteta od creske janjetine, poširani file romba s cikorijom, ravioli alla „paštašuta“, crna slavonska svinja sa sušenim brusnicama te desert s mousseom od jabuke i lješnjacima. Uz pomno pripremljene delicije glavnog chefa nagrađivanog restorana Alfred Keller, sklad okusa posebno su dočarali Sauvignon Vidim, graševina Mitrovac, Chardonnay Rosenberg Magnum, Merces Magnum te premijerno predstavljeni Krauthaker pjenušac. Inače, Krauthaker vina poznata su i cijenjena, ne samo u Hrvatskoj i regiji, već i diljem svijeta, zbog bogate obiteljske tradicije stvaranja vina po ekološkim principima. Danas ova vinarija iz Kutjeva proizvodi ukupno 25 različitih etiketa vina, dok profinjena nepca enologa posebno cijene spektakularnu aromu Krauthakerove izborne graševine iz 1994.

U a la carte restoranu Alfred Keller Boutique Hotela Alhambra 5* već se treću godinu zaredom na enološkim masterclassovima okupljaju enološki i gastronomski znalci, kojima hrvatski i strani vinari premijerno predstavljaju svoje renomirane vinske etikete.