Četvrtak, 05 Travanj 2018 11:47

Za „Pomognimo poplavljenoj Kostajnici“ prikupili 12.660 kn

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

UDVDR OGRANAK GRADA PLETERNICE U HUMANITARNOJ AKCIJI -

PLETERNICA - Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Ogranak grada Pleternice odmah nakon poplava u Hrvatskoj Kostajnici pokrenuo je akciju prikupljanja humanitarne pomoći za poplavljene. Na nekoliko mjesta u Pleternici i okolnim naseljima postavili su kutije za prikupljanje dobrovoljnih priloga a obratili su se i pravnim osobama, udrugama, lokalnoj jedinici samouprave. Voditelj akcije, predsjednik ogranka Tomica Perković, obratio se i medijima za pomoć.

Jučer, 04. travnja u prostorijama Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata, Ogranak grada Pleternice prikupljene su sve kutije s donacijama i napravljena analiza akcije. Povjerenstvo je izvršilo pregled i otvaranje donatorskih kutija te je utvrđen iznos od 6.330,00 kuna. Kutije su bile raspoređene od prostorija gradskog vijeća, prostorija udruge, OŽB Požega, trgovina Jozić, u ulici Eugena Podubskog (Grbavica) sve do ugostiteljskih objekata u gradu Pleternici.

- Ovom prigodom se obraćamo medijima u cilju javne zahvale i podrške našem građanstvu u Pleternici i Požegi koji su svojim donacijama direktno sudjelovali u pomoći stradalim tijekom poplava u Hrvatskoj Kostajnici. Posebno se zahvaljujemo našim prijateljima iz Moto klub „Bulls“ Pleternica koji su nam uručili najveću donaciju u iznosu od 1.000 kn. Tijekom akcije je postojala mogućnost direktne uplate na Žiro račun Podružnice. Od svih obaviještenih institucija i poslovnih subjekata uplatu je izvršio grad Pleternica u iznosu 6.330,00 kn. Naravno ovom prigodom se zahvaljujemo na sudjelovanju u akciji, koju zaključujemo s konačnim iznosom od 12.660,00 kn, koji će biti upućeni na poplavljeno područje u Hrvatsku Kostajnicu – naglasio je Tomica Perković.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska